Bananblød banankage uden den store opvask – opskrift

I sidste uge fik vi nogle kasser økologiske bananer, som var tilovers efter et arrangement i nærheden.

De blev delt ud efter bedste evne, men man skulle være et dumt svin, hvis man ikke kunne afstå en klase til køkkenet.

Derfor stod den på kage, og du skal selvfølgelig have opskriften på den fremragende, fyldige, bananbløde skærekage, så du selv kan gemme fuldmodne bananer på den bedst tænkelige måde.

Til en stor rugbrødsform har du brug for:

4 gevaldige modne bananer
150 g smeltet smør – lavet af mælk fra en ko med dug på klovene
300 g rørsukker
2 store æg fra høns i nedfaldsæbler
400 g mel
1½ tsk natron
1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
200 g grofthakket mørk chokolade

Det var alt – ganske enkelt.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 °C uden varmluft. Smør en stor rugbrødsform grundigt.

Skræl bananerne (uanset hvad Kjetil mener) og mos dem i en stor skål. Tilsæt det smeltede smør og pisk det ind – et ballonpiskeris er tilstrækkeligt, du behøver ikke en smart maskine til den her kage.

Tilsæt sukker og æg og pisk videre i den mest velafbalancerede stil, du formår. Eller giv den hele armen om nødvendigt.

Bland mel, natron, vaniljesukker og pisk det roligt ind i skålens indhold. Rør den hakkede chokolade i til sidst og hæld dejen i formen inden du åbner ovnlågen, og i en graciøs glidende bevægelse (eller den bedst mulige efter forholdene) slænger formen ret efter centrum, så den parkeres perfekt i rummets midte. Mindre kan også gøre det, for denne verden er langt fra perfekt.

Bag din fyldige kage med forventning, den skal have omtrent 1 time – 1 time og 10 minutter afhængigt af din ovn og den form, du valgte. Der er ikke andet for, end at du prøver dig frem henimod bagetidens afslutning – stik en tynd kniv i kagens midte – kommer den retur uden klistret dej, er kagen færdigbagt.

Og du bliver glad
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med frugt. Bogmærk permalinket.

Et svar til Bananblød banankage uden den store opvask – opskrift

  1. Susanne I siger:

    Jeg halverede opskriften da vi kun er to, den er bare go’ 😉

Der er lukket for kommentarer.