Morgenfodring og en charmeoffensiv. Eller to.

Dansk industriel svineproduktion har indsamlet penge til en kampagne, der skal vende danskernes modvilje/bekymring mod produktionen af de omtrent 30 millioner grise om året.
En del af beløbet skal bruges til (udvalgte) åbne stalde, hvor forbrugerne ved selvsyn kan danne sig et indtryk af dyrenes forhold.

Den invitation er i sig selv problematisk, fordi vi risikerer yderligere spredning af svine-MRSA – de antibiotikaresistente bakterier, der allerede nu belaster landets sygehuse og dermed vores fælles økonomi, dog uden at belaste dansk svineproduktions økonomi.

Herfra vil vi foreslå opsætning af web-kameraer i de danske svinestalde. Det kan gøres billigt i dem alle, og så kan enhver orientere sig, om måden dyrene behandles på ved drivning, kastration, aflivning, fravænning, halekupering, inseminering, medicinering o.s.v. udover staldindretningerne.

Hvis charmeoffensiven kun skal vise opstaldningsformen, går publikum virkelig glip af store dele af grisenes liv.

Du kan læse mere om den kommende indsats her: http://landbrugsavisen.dk/svinefolk-klar-med-modtr%C3%A6k-vil-%C3%A5bne-100-stalde

Kampagnen falder på et gyllevådt sted og virker omtrent så omsonst som en tilsvarende for Fødevareministeriets troværdighed.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Morgenfodring og en charmeoffensiv. Eller to.

 1. Pingback: Bananblød banankage uden den store opvask – opskrift | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Charlotte siger:

  Hvor er de dog skønne. Simpelthen en fornøjelse at se grise have så gode forhold og godt initativ i kommer med. God weekend herfra.

 3. Helle siger:

  Hø, og jeg troede, det var zucchetti/courgetter, som man jo har tendens til at blive oversvømmet af i sensommeren.

 4. Elisabeth siger:

  I går hentede vi svinekød er slagteren, fra vores egne grise som har solbadet, mudderbadet og gumlet græsafklip og nedfaldsfrugt hele sommeren. Her er huset er det kun én måde, at behandle grise på, og det kan sådan en udspekuleret charmeoffensiv fra Utroværdighedsministeriet ikke ændre på 🙂

 5. Inger Rask siger:

  Får jeres grise økologiske bananer hver dag? En fryd at følge jer her fra Calgary.

Der er lukket for kommentarer.