I aftagende sommerlys

Augustaftener er særlige.

Ligesom septemberaftener, oktoberaftener, novemberaftener, decemberaftener, januaraftener, februaraftener, martsaftener, aprilaftener, majaftener, juniaftener og juliaftener.

Selvfølgelig er der forskelligt antal oplevelser afhængigt af måneden, men den enkelte aften er særlig. Præget af alt lige fra andetræk, over lavthængende kaprifolieduft, dug på fødderne, rimfrost i næseborene, græshoppefileri, altopslugende mælkevej, vindstilhed der kan mærkes, solsortesang, månelys og evig længsel plus det løse.

Aftener rummer med andre ord et uudtømmeligt potentiale.

Hvis man er der.

I det frie. Også i det frie følelsesregister.

Indenfor er det meste, som det plejer, men verden udenfor siver ind.

Gennem soveværelsesvinduet på klem høres lidt skramlen fra haspen, når hønnikerne flytter på sig. Og en natkurren selv mennesker forstår, er beroligende forsikringer om, at alt er godt.

En udånding natten har brug for
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til I aftagende sommerlys

  1. Joan siger:

    “Gennem soveværelsesvinduet på klem høres lidt skramlen fra haspen, når hønnikerne flytter på sig. Og en natkurren selv mennesker forstår, er beroligende forsikringer om, at alt er godt.” TAK for den sætning! Den sendte mig lige lukt retur til min barndom/ungdom – og til den følelse af tryghed, som jeg husker fra dengang …… Det er længe siden at jeg er blevet rørt så meget af en sætning 🙂

Der er lukket for kommentarer.