ØKO-KOK 2017

Søndag den 3. september sker der noget stort. Det er nok især stort for os, der har født idéen, sådan er det jo altid, men alligevel synes jeg nu også, at denne begivenhed må være stor for andre, for noget, for fremtiden.

Vi har arrangeret en kokkekonkurrence, og det er i sig selv ikke så stort, faktisk kan man i branchen ikke danse ret meget rundt i sine nye balsko, før man ved et uheld tramper på en konkurrence eller to. Men vores er anderledes – vores er den første kokkekonkurrence, der har fokus på økologi.
Går man få år tilbage, var økologi ikke rigtigt noget, man spekulerede ret meget over i kokkefaget, men nu er suppen begyndt at simre i kanten, og hvad er mere oplagt end at skrue helt op for gryden?

Vi har lavet en konkurrence, der hylder økologien og de kokke, der arbejder for at fremme den. Som du måske ved, er der et Økologisk Spisemærke lavet af Fødevarestyrelsen og administreret af Økologisk Landsforening. Det er delt op i bronze, sølv og guld. Når man opnår guldet, så gør man meget, rigtig meget. Det er nogle af de mennesker, der skal dyste om æren af at blive årets økokok her på Brandbygegaard og 30.000 gode danske kroner.

Normalt er det råvarerne, der kommer til kokken. Sådan bliver det ikke her. Til årets ØKOKOK er det kokkene, der kommer til råvarerne. Her skal kokkene selv ud og høste. Normalt i konkurrencer er alle råvarerne givet på forhånd, og retterne er indøvet et utal af gange. Her aner kokkene ikke, hvad der venter dem. Det er her, at det sande kokketalent skal findes frem, og du er velkommen til at komme og følge nogle af landets allerbedste kokke, når de på tid skal kreere 3 retter foran et oplagt publikum og dommerpanel. Det kan kun blive en sjov, lærerig og fantastisk dag.

Vi åbner dørene kl. 10 og ca. kl. 15.30 bliver vinderen kåret.

I den kommende uge vil vi afsløre, hvilke kokke/restauranter du kan opleve dyste på gården.

Søren Sørøver – med økoflag i stormasten

P.S. ØKOKOK-konkurrencen er en del af den landsdækkende begivenhed Økologisk Høstmarked. Det betyder, at gården er åben, så trop op med alt hvad du kan samle af familie, venner, kollegaer, broderikammerater m.fl. Vi sørger for, at der er ordentlig økologisk frokost til rimelig pris samt gårdens drikkevarer til de tørstige. Der bliver liv og glad dag den søndag!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til ØKO-KOK 2017

  1. Anita Plesner siger:

    Hvor er det en fantastisk ide👍🏻
    I ❤️ ØKO.
    Jeg beundrer jer for alt jeres hårde arbejde og alle jeres initiativer.
    Go go go

Der er lukket for kommentarer.