Hindbærpavlova – en påmindelse om opskriften

Her til morgen er der plukket en stor skål fristende, røde hindbær. Med strejf af nattens dug, men dog tæt på tørre. Blot en antydning af fevand.

Det er pavlovadag, og sådan én burde skabes hver dag.

Måske har du selv nogle hindbærplanter – så får du her opskriften fra “Og halsen af en svane”- bogen:

Hindbærpavlova

Verdens næstbedste dessert kan kun laves to gange om året – i højsommeren når hindbærrene modner første gang, og om efteråret når andet hold er klar.
Det er lidt fedtet kun at kalde den verdens næstbedste dessert, for den er fremragende – ingen tvivl om det. Men ingenting slår en perfekt Crème Brûlée.

Du har brug for:

½ kg friske hindbær – eller flere
½ liter piskefløde fra en solmoden ko
6 æggehvider fra høns med sommerben
300 g rørsukker
3 spsk kakao – sigt det så der ikke er klumper
100 gram god mørk chokolade 70 %
1 ½ tsk virkelig god balsamicoeddike

Tænd ovnen på 180 °C uden varmluft og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Hak chokoladen i grove stykker og tag lidt fra til pynt. Pisk æggehviderne til der dannes stive toppe og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker videre. Tilsæt chokolade, kakao og balsamico og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber – ikke mere piskeri. Fordel din marengs i en høj rund 20-25 cm cirkel på bagepladen.

Sæt pladen i ovnen og skru temperaturen ned til 150 °C. Bag ca. 1 time – måske lidt længere afhængigt af din ovn. Marengsbunden skal være helt sprød udenpå og fyldig gummiagtig indeni. Tag det helt roligt, når du opdager, at den er flydt ud. Lad din marengs køle af og lemp den forsigtigt over på dit pæneste fad – jeg lover, den fortjener det!

Fordel hindbærrene over bunden, pisk fløden til blødt skum og fordel flødeskummet over bærrene. Eller omvendt. Du bestemmer. Altid.

Drys din rest af hakket chokolade over og glæd dig – du har lavet verdens næstbedste dessert.
Et himmelsk ægteskab mellem sprød marengs med et karamelblødt indre, mørk chokolade, saftige hindbær og ren fløde.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.