Et par stille dage for Tillægsgeden Tue

I dag er gården stille og nærmest mennesketom bortset fra os to fastboende.

Hver søndag klinger den hektiske aktivitet af, det sitrende liv allevegne falder til dagligdags drøvtyggerniveau og bygningerne går til ro.

Den 3. restaurantuge ud af 5 er netop afsluttet, og tilfredsheden med sommervejret overgås kun af den overvældende opbakning fra gæsternes side.

Der hentes til stadighed ekstra kvindskab/mandskab fra Aarhus, så staben kan følge trit med bestillingerne, og maks. grænse for aftenbookinger er indført. Fredage og lørdage er der levende musik i den gamle trælade i tilgift til serveringerne, men musikken gør det ikke alene, for også onsdage og torsdage aftener har været fuldt bookede.

I går dalede en lun regn, og selvom antallet af millimeter ikke var noget at prale af, faldt dråberne på et tørt sted. Køkkenhaverne trængte virkelig og de store kålblade lod deres parabolblade indstille på noget nær vandret for at optage vandet hurtigere end rodsystemet.

Alting vokser og trives, gror og udvikler sig. Bærbuskene sørger for knaldrøde desserttallerkner og salater, urter, kartoffelplanter m.m. giver uendelige mængder til den uendelige strøm af serveringer.

Der er godt humør i kokke/tjener-teltet, og den bleghvide Aarhuskulør er udskiftet med noget rødligt, som sikkert går over i brun.

Hvis du vil nå at prøve Sommerrestauranten i år, er der 2 gange onsdag-søndag tilbage, men så vidt vides, er nogle tidspunkter fuldt optagede. Du kan bestille plads til frokost eller aftensmad ved at følge dette link:

http://dinnerbooking.com/dk/da-DK/r1042/brandbygegaard eller ringe på tlf. nr. 71 54 15 15

En del skriver til os for at bestille bord, men der er ikke meget held ved at henvende sig hertil – vi lægger bare gård, halmballer, grøntsager m.m. til Sommerrestauranten – det er folkene fra Domestic & Hærværk, som styrer sagerne.

I dag og i morgen bliver der ikke meget interessant for dyrene at kigge på.

Men onsdag er der underholdning igen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.