DR og Radio Rødgrød

Hver morgen er dagens plan at luge i køkkenhaven. Den ene eller den anden – det er ligegyldigt, lugning er lugning. I år er der to køkkenhaver og frit valg på alle ukrudtshylder.

Hver dag smuldrer dagens plan kort efter morgenfodringen. Uforudsete opgaver dukker op, forudsete opgaver trænger sig på og endelig er der daglige overraskelser og vedholdende udfordringer. Plus det løse.

I mandags slog DR sig ned på gården for at lave sommerprogrammet Radio Rødgrød. Jeg har ikke hørt det selv, for jeg har haft travlt med at luge mærke tiden forsvinde i den blå luft, men journalisten forklarede, at det er opstået som resultat af den triste, skingre debat om danskhed, flygtninge, frikadeller m.m.

Og så langt er jeg med.

I mandags var temaet dansk landbrug i forhold til danskhed, danske værdier herunder grådigheden i landbruget og sammenhængen med klimaforandringer, dansk krigsførelse, mangel på mad, drikkevand og dyrkbar jord, flugt og ikke mindst dansk landbrugs påvirkning af dette land.

Emner til timevis af overvejelser men i en tid hvor tunge ting skal være letfordøjelige, muntre og udløse en quizpræmie blev formen noget med få minutters direkte radio hist og pist i løbet af eftermiddagen.

Og det er vel bedre end ingenting. Man kan godt formidle de truende tilstande på en venlig, kortfattet måde.

I mandags var Radio Rødgrøds maskot på gården. En hidtil uset oppustelig plastikdims, der stak noget af fra omgivelserne.

I dag skal der luges
Lone

P.S. Mandagens program kan høres her – hvis du har tid:
http://www.dr.dk/radio/p4/radio-roedgroed/radio-roedgroed-10/

Og her har du et kort filmklip fra gården – nyd de klaskende andefødder:
https://www.facebook.com/Lone-Landmand-128365893867678/

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.