Pindsvinet Lisa

Måske husker du, at der flyttede et hold pindsvin ind på gården en gang i maj.

10 fine dyr som skulle sættes ud efter vinterens omsorgsfulde pleje.

Så vidt vi kan se, er det gået rigtig godt – store, velnærede dyr ses pile rundt i de tidlige nattetimer, når vi en sjælden gang i mellem selv er vågne på det tidspunkt.

Men en lille hun er ikke blevet veletableret i det fri, selvom der er gjort et par forsøg.

Pindsvinet Lisa – opkaldt efter Lisa Left Eye Lopes, sanger i TLC – kom hertil med et øje, der var prikket i stykker af hegnstråd. Måske har det andet øje/synsnerven også taget skade. Hvem ved.

Hvorom alting er, har dyret tilsyneladende vanskeligt ved at skelne mellem nat og dag, og det har indflydelse på mulighederne for at finde føde/risikoen for at møde biler, havetraktor m.m.

Pindsvinet er sundt og aktivt, men har tabt sig en del – der er for lidt fylde under sømmåtten. Sidst vi stødte på det, blev det samlet op og bosat i Kaninland.

Indenfor det sikre aflukke er det i orden at solbade i dagtimerne, og mad og vand er tilgængelige kilder inden for kort vandreafstand.

Pindsvinet Lisa tager på igen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Pindsvinet Lisa

 1. Anita Plesner siger:

  Hurra for Lisa letvægter og jer der passer på hende❤️

 2. pia hansen siger:

  Elsker Jeres omsorg og respekt for liv, og ikke mindre måden at formidle det på.

 3. Ole Christensen siger:

  Endnu et eksempel på din herlige humoristiske sans ( Lisa Left Eye) og jeres usentimentale respekt for alle levende væsener

  • Susanne I siger:

   Fuldstændig enig med Ole, jeg kan bruge timer herinde, med at læse “baglæns” og få nogle gode grin ind i mellem 😉

 4. Helle siger:

  Det er dejligt at høre, at det går pindsvinene godt. Normalt får man jo at vide, at man ikke skal flytte pindsvin, at de er meget territoriale og vil blive der, hvor de var. Specielt når folk vil finde et, de kan sætte ud i haven som snegledræber. Så måske passer det ikke altid helt, hvad man får at vide her og der. Selv om det sikkert ikke er en god ide at tage ud of samle dem til haven.

Der er lukket for kommentarer.