I øvrigt er den super mærkelig den pizza

Ole, der står bag den uhørte rullende pizzasucces, har været så fri at gentænke den klassiske italienske pizza. Og hvad så, tænker du måske – det har mit lokale pizzaria også. De bruger både ost lavet af kartoffelmel, salatdressing og halvslatten icebergsalat.
Her bliver jeg nødt til at indvende, at de ikke har gentænkt den som Ole, de har bare ødelagt den.

Næ Ole, der her er ude på meget dybt vand, lægger helt tynde kartoffelskiver på den fint udrullede dej, og så bager han de to ting i ovnen. Nul tomatsauce!! Har du kendt mage? Herefter tages pizzaen ud af det brændefyrede krematorium, og så kommer resten af fyldet på. Først et skud af hans hjemmelavede saucer, den ene er chilisyltetøj, og den anden er hemmelig. Så tilføres grønt hjemme fra Oles gård, hvoraf nogle af råvarerne ofte har gennemgået en eller anden syltning, stegning eller anden tilberedning (af samme grund er pizzaholdet utroligt gode til at lave vegetarudgaver, siger det bare…), og tænk en gang – grøntsagerne ændres efter årstiderne!! Noget som selv de vildeste restauranter kan have svært ved at håndtere. Så kommer en passende mængde af det fineste hjemmelavede charcuteri på og til sidst revet ost ganske uden kartoffelmel. Ikke mere bagning.

Nu sidder du måske med sveden piblende på en harmdirrende overlæbe sitrende af bar arrigskab. Det er jo en helt forrykt måde at lave pizza på. Og jeg ville helt sikkert være enig, hvis ikke det var fordi, at de smager som englene synger. Jeg ville ikke finde mig i det, hvis ikke det var for de fantastiske og imødekommende mennesker, der altid serverer pizzaen med et smil. Jeg ville ikke kunne få en bid ned, hvis ikke det var fordi, at Oles gård drives økologisk, og at dyrene på de pizzaer har haft et ordentligt liv i Oles varetægt.

Så trods den lassez fairiske pizzaproduktionsmetode, som alle gæsterne åbenbart uden videre accepterer og skamroser, så må jeg give mig. Det her er pizza, som du bliver nødt til at smage. Det kan gøres her på gården i morgen søndag aften fra kl 18 – 20-ish alt efter, hvor mange der møder op. Jeg vil læske din gane med iskoldt håndbryg fra fad, og skulle moder natur byde op til regndans, så husk at vi har godt 100 siddepladser under tag.

Søren Sørøver – vi ses søndag

P.S. Adressen er Brandbygeaard, Alrøvej 77, Odder – priserne er tilforladelige: 1 pizza 100,- 1 glas fadøl eller vin 50,- 1 glas saft 25,- Alt er økologisk.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til I øvrigt er den super mærkelig den pizza

 1. Thomas Kragh siger:

  Halleluja!
  Noget af et salgsfremstød.
  Det hedder en pizza blanca i pizzaens hjemland – Italien.
  Og drikkevarerne … det er da alt for dyrt?
  Øv… surt opstød fra en ellers stor følger af jeres daglige beretninger.
  Én ting hænger stadig og svæver fra min side….sorry… – – – får alle jeres dyr også økologisk foder??
  Kh Thomas

  Sendt fra min iPhone

  Den 8. jul. 2017 kl. 09.28 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug <comment-reply@wordpress.com>:

  Lone Landmand posted: ” Ole, der står bag den uhørte rullende pizzasucces, har været så fri at gentænke den klassiske italienske pizza. Og hvad så, tænker du måske – det har mit lokale pizzaria også. De bruger både ost lavet af kartoffelmel, salatdressing og halvslatten iceb”

  • Lone Landmand siger:

   Hej Thomas

   I Danmark hedder den bare Oles pizza, for den er som nævnt ikke bagt efter grøntsager, kød, ost m.m. lægges på, og det er, så vidt jeg ved, ikke fremgangsmåden i Italien.

   Det er absolut en ærlig sag, at synes noget er for dyrt. Hvad må en håndbrygget fadøl lavet af de bedste økologiske malttyper og økologisk humle koste, når du indregner arbejdstid, investering i bryganlæg, gæringstanke, fustager og fadølsanlæg, 25 % moms samt alkoholafgift til staten?

   Vores 3 hunde får konventionelt hundefoder plus økologisk mad, vores høns, kyllinger, ællinger, gæs, ænder, grise, får, mufloner, kvier, kaniner, pindsvin, rotter og geder får udelukkende økologisk foder.

   Alt godt herfra
   Lone

Der er lukket for kommentarer.