Det gælder ikke om at fange noget – det gælder bare om at komme afsted

Med løg på! Og så alligevel – selv en dårlig dag på fisketur er bedre end en god dag på arbejde. Og læg dertil at jeg aldrig har haft en dårlig dag på fisketur – bare dage hvor jeg er gået brandskuffet, tomhændet hjem.

I aftes sneg vi os ud på noget, der lignede et par timer eller 3 på fisketur, da muligheden bød sig, og jungletrommerne meldte om tidlige makreller i farvandet. Det er tidligt, i al fald for Horsens fjord, men det kunne jo være. Det var det ikke.

Men hånden på hjertet, så gjorde det hverken turen dårlig eller Sørøveren skuffet. Det gav lige præcis den havluft, som vi begge trængte til. Den kontinuerlige glimten fra en langsomt faldende julisol kan massere hjernebarken indefra og få løst op i nogle af de knuder, som et ekstremt presset forår og forsommer måtte have givet.

Der skal selvfølgelig flere og længere ture til, hvis denne form for terapi er den eneste tilgængelige, og derfor blev der i går medbragt en flaske naturmedicin i form af rosé bobler fra vores yndlings tyske vinmager Stein.

Ikke at vinen i sig selv kan udrette mirakler, men den er med til at åbne for roen og lade hjernen bearbejde umiddelbare indtryk, og så er vi tilbage ved hjernemassagen. Jo, man skal ikke underkende effekten af et godt glas vin i godt selskab.

I aftes havde jeg begge dele. Og fisken? Næste gang, det er jeg sikker på..

Søren Sørøver – med selvmedicinering og naturterapi

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Det gælder ikke om at fange noget – det gælder bare om at komme afsted

  1. Jannie Hjerpe siger:

    Tak for en dejlig historie og smukke billeder – det blev til hjernemassage for mig / doc.Hjerpe

Der er lukket for kommentarer.