Agurketid

Sommer er agurketid og dermed syltetid. Også i den virkelige verden.

Først var der rabarber, dernæst jordbær og nu er årets første balje agurker fra drivhuset klar.

Ligesom med de fleste andre frugter, bær og grøntsager er der gevaldig forskel på egen avl og supermarkedsudgaven. Uanset om det er en sylteagurk eller en klassisk agurk.

En langsomt dyrket agurk, høstet på det bedst mulige tidspunkt og af en afstamning, hvor succeskriteriet er smag, befinder sig i galaktisk afstand til den pacede type, hvis fornemste opgave er at være 28 cm lang og 4 cm i diameter. Det kan enhver.

I hvert fald på dage hvor man føler sig lille.

En agurkplante kan trives i en krukke, som står i et lunt hjørne på altanen. Nogle udgaver af sylteagurker kan gro på friland, og er du heldig at have et drivhus, kan du dyrke agurker til adskillige skoleklasser.

Nogen tror, at man kan dyrke agurker hele året. Ligesom jordbær, tomater o.s.v. Det kan man strengt taget også, men så foregår det i opvarmede drivhuse med kunstigt lys og et horribelt energiforbrug. Det eneste, der kommer ud af foretagenet, er 28*4 cm i krympet folie.

Lige nu er der sæson for agurker
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Agurketid

  1. Helle siger:

    Jeg ved ikke, om I læser Jyllands-Posten, men måske kunne denne her artikel interessere jer. Så vidt jeg kan huske, bor I i nærheden af Norsminde Fjord – http://jyllands-posten.dk/#ia9675845;finans

Der er lukket for kommentarer.