Økologikontrol

I dag er det kontroldag. Økologikontrol forstås, for der er indtil flere jævnlige kontroller af et sted som dette.

Til foredragene om Mad vs. Fødevarer er der ofte nogle, som spørger, om de risikerer at blive snydt, når de betaler ekstra for at få de økologisk mærkede varer.

Svaret er, at den kontrol, vi oplever her, er omhyggelig. Nidkær er nok for stort et ord, men vi ligger lige på kanten mellem omhyggelig og nidkær.

Den er også ordentlig. Foregår på en ordentlig måde, og der er stor hjælpsomhed i forhold til afklaring af spørgsmål om nye tiltag, regler og muligheder.

Den udførlige kontrol er helt afgørende for tilliden til det danske Ø-mærke. Det har en høj grad af troværdighed, og desuagtet kontrol – ansvaret hviler i sidste ende på økologerne. Den enkelte har et stort ansvar overfor fællesskabet.

Dagens gæst skal se hele bedriften og kontrollere marker, dyr, tekniske anlæg, dokumenter, elektroniske data og lignende. Regnskabet skal gennemgås for bilag, der rummer indkøb af frø, læggekartofler, sætteløg, foderstoffer m.m.

Alt skal endevendes
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.