Der er noget i luften!

“Der er bier overalt oppe på taget og gavlen”, kom Landmanden ind og sagde i går. Nå, for den; bare de ikke vælger at sværme, tænkte jeg, tog bitøjet på og gik ud og så på festlighederne. Ganske rigtigt var der en flok bier, som ledte efter sprækker og huller i taget. De havde fundet en tagventilation, og de første bier var allerede helt inde i køkkenet.

Op på en stige og stoppe ventilationen til med en klud og så ned og se til bistaderne. Der var ikke noget usædvanligt at se, så vi holdt øje med den svindende flok bier, der afsøgte huset, og slog det hen som at de havde fået færten af noget sødt fra køkkenet. Det begyndte at regne, og snart var bierne væk, ingen panik, intet at se her – passér gaden.

Hen på aftenen, da Landmanden gik sidste runde på gården, opdagede hun bierne igen. Endnu engang blev Sørøveren alarmeret, iførte sig safarihat og biornament og der blev med store øjne fremvist to grene i et mindre æbletræ, hvor bierne sad.

Er det ikke fantastisk, at når en bifamilie begynder at føle sig presset på plads, så udvikler de en ny dronning, og lige inden hun er klar til at folde sig ud i al sin magt og vælde, så pakker hendes mor kufferten, tager ca. halvdelen af bierne med sig og flyver ud i den store verden for at skabe sig et nyt liv.

Hun må dufte hammergodt, eller meget om ikke andet, for alle de bier, der følger hende, kan orientere sig efter den duft, og derfor holder de sig hele tiden om hende. En flok spejdere flyver ud for at finde et nyt og egnet bosted, mens dronningen og den store klynge venter på besked.

Det er her, vi finder dem og får dem lempet over i et nyt bistade. Nu håber vi på, at de kan lide arkitekturen og vælger at blive. Man kan ikke andet end at foreslå bier noget – de bestemmer selv.

Søren Sørøver – bibetvinger

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Der er noget i luften!

  1. Pingback: Kom og besøg os i dag! | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. mimikirstine siger:

    Wow bier er nogle kloge dyr, håber da de bliver hos jer 🙂

  3. Karina siger:

    Imponerende!

Der er lukket for kommentarer.