Klargøring til madmarked og Folkemiddag

Hvis du har været til madmarked eller andre arrangementer her på gården, ved du, at kun 2/3 af den gamle trælade har været i brug til gæster.

Den resterende del har rummet rod, høballer, traktorer, kartoffellægger m.m., som ikke kunne klemmes ind andre steder.

Det er slut med den slags to-tredjedeleløsninger nu. Eller i hvert fald er det slut om 10 dage.

Historisk mange stadeholdere vil være med. Vi bliver 23, og da man aldrig kan regne med tørvejr og læ i dette land, skal både de små producenter og de besøgende kunne færdes under taget.

Alternativet er at indskrænke det nuværende spiseområde og klemme alt mere sammen, men det er jo ikke hyggeligt. Der skal være god plads og rart luftigt både til dagenes frokostgæster og til deltagerne i Folkemiddagen.

Der er 10 dage til, at den gustne ende af bygningen skal være ryddet i bund, rengjort og oplyst. Og ja, det er intet problem i sig selv, men der er også andre forberedelser med klargøring af vine og øl, planter, dyr og jord at passe.

Så der skal klemmes på.

Køres bort, fjernes og flyttes.

Udover at omrokeringen betyder, at den ucharmerende rumopdeler, i form af en kæmpe grøn presenning, kan nedtages, er der også andre nye tiltag – i går aftes fik vi lagt sidste hånd på 15 små skilte, der skal stå rundt omkring på gården og fortælle de historier, som hører til.

På den måde kan både børn og voksne læse, hvem der er Tillægsgeden Tue, og hvem der er ornen Kjetil. Hvis nogen skulle være i tvivl. Man kan læse om sorterne i æbleplantagen, om Grundtvigs Skov, om køkkenhaven, vinmarken m.m. og på egen hånd gå på opdagelse.

Der er stadig ledige pladser til Folkemiddagen lørdag aften fra kl. 18, til gæsterne går hjem. Det foregår på den måde, at Søren Sørøver og jeg tilbereder alt, hvad vi kan, med udgangspunkt i gårdens råvarer samt indkøbt økologisk kød, sætter maden frem og så spiser gæsterne det, de kan. Prisen er 150,- kr pr. kuvert.

Drikkevarer købes i baren, og alt er egenhændigt lavet her i Vinhuset Kvist & Vitus. Du er velkommen til at medbringe telt, campingvogn, cykelskur, papkasse m.v. til overnatning – så finder vi en plet græs uden gås.

For at vi kan styre madlavningen og antallet af pladser er det helt nødvendigt med tilmelding. Skriv en mail til sk@detlillevineri.dk hvis du vil sikre dig en halmballe lørdag d. 10. juni kl. 18.

Adressen er Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Snart skal vi skrive et indlæg, hvor du kan læse om weekendens mange spændende stadeholdere, men du kan roligt sætte kryds i kalenderen d. 10. eller 11. juni.

Eller begge dage.

Vi vil så gerne have dig her
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Klargøring til madmarked og Folkemiddag

  1. Pingback: Tur til Fyn | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.