En berigtigelse

I dag får du blot en berigtigelse – gøgeurten på billedet i går, er ikke en Maj-gøgeurt, men en Tyndakset Gøgeurt. De har begge mørklilla pletter på bladene og stort set samme højde, men den tyndaksede udgave har en bladroset i bunden af stænglen og et enkelt blad, der svøber sig op ad stænglen, hvorimod majgøgeurten har flere blade op ad stænglen og kan være mere fyldig i blomsterstanden. Det ændrer ikke ved fredningen m.m.

Der er indtil flere underarter af gøgeurter, og en gøgeurt er således ikke bare en gøgeurt.

Ligesom et får ikke bare er et får
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til En berigtigelse

  1. Helle siger:

    Jeres gård er virkeligt et lille paradis, om det nu er sjældne eller trængte planter, dyr og fugle. Findes Skælurt under et andet navn? Jeg kan ikke finde noget om planten under det navn nogen steder.

Der er lukket for kommentarer.