Årets æbleblomstfest

I går aftes blev her holdt æbleblomstfest.

En forholdsvis ny tradition men traditioner må jo begynde på et tidspunkt for at blive det, de er – tilbagevendende gentagelser; overlevering af skikke til senere generationer.

Den slags opstår ikke af sig selv, man må finde det, der er vigtigt at fejre, bage et brød, trække proppen af en flaske vin og dele glæderne med nogle andre mennesker. Der er altid nogle, som gerne vil dele, og en fest defineres ikke af antallet af gæster, men af stemningen.

Så for tredje år i træk fejrede vi æbleblomsterne. Det hele handler om at blive ved.

Træernes fulde flor er lidt forsinket på grund af kulden i år, men sikken en blomsterrigdom.

De 2500 æbletræer i den lille plantage står række efter række og byder på tusindvis af fnuglette fembladede skørter i alle nuancer af hvid, lyserød og svagt rosa. Og dertil kommer små 200 træer fordelt omkring gårdens bygninger.

Går man helt tæt på og snuser dybt ind, kan man ånde gennem æbleem, men det er slet ikke nødvendigt – som en usynlig lav sky hænger duften af æbleblomster over alt.

Det er nærmest en stemning
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Årets æbleblomstfest

  1. Uglemor siger:

    Da jeg kiggede ud ad vinduet i morges, tænkte jeg at man burde opfinde en dansk pendant til den japanske hanami (kigge på kirsebærblomster) og at det da passende kunnne være æbleblomstnydning – og så var det allerede opfundet 😀

Der er lukket for kommentarer.