Ænder med fart på

Måske husker du de små ællinger, der kom til gården for at deltage i snegleorgiet.

I køkkenhaven, i vinmarken og overalt.

Nu er de 1 måned gamle og udseendet er ændret fra gul dunbold til stram camouflage.

Om natten sover de indendørs i stien, hvor landgæssene Gåse Åse og Fætter Guf bor, og de to gæs har påtaget sig opgaven med at lede hele flokken over gårdspladsen, rundt om det vanskelige hjørne hvor stuehuset møder laden og videre til haven. Hver morgen.

Om aftenen går det retur ad samme rute med ligeså stor træfsikkerhed.

Det er særligt at kunne slippe løbeænderne fri udendørs og lade dem klare sig selv. Det er også forbundet med en anelse bekymring, fordi man hidtil har været ansvarlig for deres velbefindende.

En klassisk afkomssituation
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ænder med fart på

  1. Ole Christensen siger:

    Kære Lone. Atter en livsbekræftende historie fra dig. Tak for dine og Sørens morgenhilsner som jeg med stor glæde har læst gennem et halvt år. Håber I bliver ved!!

Der er lukket for kommentarer.