Forsommerens madmarked og Folkemiddag – invitation til dig

Der er lige pludselig foruroligende kort tid til.

Året på gården følger de udflydende sæsoner, men som faste pejlepunkter er madmarkederne.

Uanset vejrforhold, grundvandstand, lune vintre og kolde forår er der stabile madmarkeder i 3 udvalgte weekender, hvor alt sættes ind på at give gæster og stadeholdere nogle gode dage.

Forberedelserne starter en måneds tid før hvert madmarked, men mentalt strækker de sig over 3/4 år. Plus det løse.

Det tegner fint med flittige mad- og drikkehåndværkeres tilmeldinger til forsommerens første begivenhed, og da flere og flere spørger efter datoer, er det vist på tide med en opdatering.

Det vil glæde os umådeligt at have dig på gården i weekenden d. 10. og 11. juni. Om lørdagen er det fra kl. 11-17; om søndagen fra kl. 11-16.

Traditionen tro holder vi Folkemiddag lørdag aften fra kl. 18, til gæsterne går hjem. Det foregår på den måde, at Søren Sørøver og jeg tilbereder alt, hvad vi kan, med udgangspunkt i gårdens råvarer, sætter maden frem og så spiser gæsterne det, de kan. Prisen er 150,- kr pr. kuvert.

Du kan ikke reservere et bord, men slår dig blot ned på en passende halmballe omkring de store kabeltromler – måske får du nye venner sådan en aften. Måske møder du bare nogen, du ellers ikke havde mødt.

Drikkevarer købes i baren, og alt er egenhændigt lavet her i Vinhuset Kvist & Vitus. Du er velkommen til at medbringe telt, campingvogn, cykelskur, papkasse m.v. til overnatning – så finder vi en plet græs uden gås.

Der er sædvanligvis god opbakning til Folkemiddagene, og for at vi kan styre madlavningen og antallet af pladser er det helt nødvendigt med tilmelding. Skriv en mail til sk@detlillevineri.dk hvis du vil sikre dig en halmballe lørdag d. 10. juni kl. 18.

Adressen er Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Når vi får endeligt overblik over stadeholderne, kommer der selvfølgelig et indlæg, hvori du kan læse om, hvem du kan møde til madmarkedet. Ligesom i forsommeren sidste år bliver det første madmarked med fokus på økologiske og biodynamiske vine fra interessante producenter og importører.

Halmballerne fra sidste år endte med at blive siddet hule efter de flere tusinde gæsters besøg, og de er (halmballerne altså) derfor brugt som strøelse i løbet af vinteren.

Vi kan derfor garantere nye faste baller til alle
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Forsommerens madmarked og Folkemiddag – invitation til dig

  1. Pingback: Disco tango a la carte | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.