Varmhjertede mennesker og et gennemfotograferet hus

I går var her besøg af et hold internationale journalister og fotografer.

De tog afsted lidt over kl. halv et i nat; i tilpas opløftet stemning.

I dag er vi en smule bælgøjede men glade for arrangementet.

Deres interesse var at høre om, hvordan alt foregår. Om jorden, gården, dyrkningen, planterne, husdyrene, naturen og de vilde dyr, bierne, om at leve nøjsomt, prioriteringer og om svineproduktionen i området. Blandt andet.

Desuden fik de en 8-retters menu med tilhørende drikkevarer – også fra gården.

Mange regner med, at i slutningen af april bugner haven af friskt grønt. Det har været forår længe og alt det der. Det er nærmest omvendt – på denne tid af året er der lavvande i grøntkassen.

Vinterens rester er trukket til maks., rabarberne er klar, men nattekulden har sørget for at holde årets første aspargesskud korte som håret på en skinhead.

Der skal med andre ord trylles i køkkenet, når opdraget er at lave en middag bestående af gårdens råvarer.

Snart skal du få et indlæg om maden. Ikke for at du skal sidde og ærgre dig over, hvad andre spiste, men for at du kan se, hvad der kan lade sig gøre. I dette land, på denne årstid og ved egen indsats.

Søren Sørøver har magien
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Varmhjertede mennesker og et gennemfotograferet hus

 1. Pingback: En tur i verdenspressen | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Mette L siger:

  Jeg sidder klar 🙂 Jeg glæder mig til at se, hvordan I har fået 8 retter ud af lavvandet i grøntkassen (muligvis suppleret med lidt fjordrejer)

 3. Kirsten siger:

  Godt vi har jer til at vise at livet kan leves anderledes end hvad de multanationale, investeringsforeninger , industri og politikere mener kan lade sig gøre.
  Tak

 4. Annette Abildgaard Marker siger:

  Tak for det daglige input. Jeg går glad igang med dagens arbejde.

Der er lukket for kommentarer.