Her i kulden har der ikke været megen anledning til køkkenhavearbejde – jorden er endnu for kold, og blæsten ville ondulere alle de spæde udplantningsplanter.
Så tålmodighed er på programmet, og der dyrkes videre indendørs og i drivhuset.
Men kulde eller ej – det har været tørvejr og al tid er lagt udenfor; i oprydning, beskæring, pasning, mere beskæring, meget mere oprydning, klipning o.s.v.
Vi er kun marginalt bagud med alting.
Bortset fra i stuehuset hvor alt må vente, så længe vejret er tilforladeligt.
I den kommende uge får vi besøg af en række internationale madjournalister, der i denne omgang beskæftiger sig med mennesker, som laver mad på en ordentlig måde.
I forespørgslen om besøget bruger de ordet “bæredygtig”, men det er voldtaget af det industrielle landbrug i dette land, og nogen er nødt til at kalde alternativerne noget andet.
De skal uanset ordvalg vises omkring, høre om vores tilgang til jorden, planterne, dyrene og menneskene, og så skal de bespises med en gevaldig middag bestående af de råvarer, vi har nu. Ikke nemt i slutningen af april, men absolut muligt. Selvfølgelig serveret med en rundtur i vinhusets stoltheder.
Det er verdenspressen, der kommer til dette sted – journalisterne skriver for bl.a. Associated Press, NATUR, Vogue, Politiken, Vice Munchies, Elle, Fine Dinning Lovers, Monocle, Gourmet, Vanity Fair m.fl.
Vi er nok nødt til at blive indendørs og rydde op i stuehuset.
I hvert fald i spisestuen
Lone
Pingback: Varmhjertede mennesker og et gennemfotograferet hus | Beretninger fra et autentisk landbrug