Tilbage til rødderne

Regn kan sætte en stopper for alting. Eller begynde noget.

Der har været en række fine dage med sol og tørvejr, som jorden havde gavn af. Nu er regnen kommet, og den har ikke slået nogen ud. Her.

I modsætning til sidste år er der forår og muligheder for etablering af afgrøder tidligt i år. Det har betydet lange dage udendørs og al indberetning/bogføring/kontrolsystemopfølgninginklusivovervågning i venteposition.

Gråvejr med fugt inde og ude slår også langt bedre tonen og humøret an til kontorarbejde.

Det kan være frustrerende at sidde og kigge ud på umulighederne, når regnen siler, men er en del vigtigt arbejde klaret, kan der være en særlig ro i ikke at kunne komme videre.

Hver eneste dråbe er starten på noget i jorden. Der bliver suget og optaget, så det sukker i stratosfæren.

Hver eneste plante står klar med spidsede rødder, de vokser og strækker sig som underjordisk filigran. Gør klar til den korte men værdifulde vækstsæson.

De samler vandet, mobiliserer og sender beskeder om snarlig knopbrydning til hver eneste del af alt fra kartofler til kærmindesøster og kæmpestore kastanjer.

Vi får lov til at opleve det
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Tilbage til rødderne

 1. Peter Georg Andersen siger:

  God dag
  Hvor er det dejligt at læse dine hverdagsbetragninger. Som vitaminer i dagligdagen.
  Tak for det

 2. leneelmer1@gmail.com siger:

  Smukt
  tak

Der er lukket for kommentarer.