Nye tider

Fra den ene dag til den anden har gæssene ændret adfærd.

Eller Gertrud har, men du ved sikkert, hvordan den slags smitter af.

Er den ene bims, bliver den anden det også.

Hidtil har der været en patriarkalsk ledelsesstil blandt dem med svømmefødder. Når lågen om morgenen blev åbnet, styrede gasen Klaus forrest ud – med høj hovedføring og triumferende skræppen, som havde han egenhændigt udviklet tommelfingre og åbnet slåen.

Bag ham kom de 4 ænder og Gertrud med bøjet hoved.

Dagen igennem ledte han sin troende flok rundt i haven, og de ledte efter føde, hvor han fandt det passende.

Nu skrider Gertrud fra det hele.

Hun leder efter en eget bolig, gerne en et-værelses, hvor hun kan lægge æg og tænke over sin fremtid.

Klaus er splittet – det meste af tiden render han lige i hælene på Gertrud for dog at have en fornemmelse af, hvad hun vil. Andebørnene er begyndt at gå deres egne veje og er ude af syne det meste af tiden.

Måske bliver én af dem punker. Man ved aldrig.

Det er forår
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.