Statsligt krav om forulempelse af dyr

Frederik er blevet piercet i går – efter alle statens regler. Fra at have de fineste opretstående ører, som kunne bevæges i alle retninger, er de nu tynget nedad og hænger mest af alt.

Og ja, jeg ved godt, at det er for, at myndighederne kan have fuld kontrol med husdyrene i tilfælde af sygdomsudbrud o.s.v, som de siger. Eller fuld kontrol med menneskene?

Dobbeltregistreringer af enkeltstående dyr er en voldsom overadministration. Det burde være nok at have styr på, hvilke besætninger og hvilket antal, der lever på hvilke adresser.

Nogle landmænd er glade for den iøjnefaldende og meget lidt naturvenlige skiltning, fordi de har brug for identifikationsmuligheden i deres avlsarbejde. I små besætninger er det ikke nødvendigt.

I tilfælde af sygdomsudbrud gør plastikskilte hverken fra eller til – der er det antal dyr, der er, og de bliver slået ned – uanset om de har et grimt gult plastikmærke i hvert øre eller ej. Frederik har fået de lovpligtige to – man ved aldrig, om et får taber et øre undervejs.

Og ja, som nogle minder om – man skal vælge sine kampe med omhu.

Vi koncentrerer os om det, der er dumt eller uretfærdigt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Statsligt krav om forulempelse af dyr

 1. natural2222 siger:

  Hvordan er hestene gået ram forbi i dette kontrolfreak-show?
  For år tilbage skrev jeg et par ord om den mulige ny-oplevelse ved at se kongekaretheste med gule ører.
  Det er aldrig blevet virkelighed, ligesom tusindvis af heste stadig gøder de samme kvælstofnedsivningsbomber af totalt-uden-vegetation-arealer, hvor der år efter år trampes hvileløst rundt og dyrlægerne godter sig over indvoldsormenes milliarder.

 2. Helle siger:

  For et stykke tid siden, så jeg en udsendelse, hvor Bonderøven skulle sætte mærke i en geds øre, det var jo næsten ikke til at holde ud at se og opleve, hverken for geden, ham eller mig, sådan som det arme dyr jamrede – og som han sagde, nu skal den have et til. Kan man bruge lokalbedøvelse spray, der kunne tage noget af smerten? Hvad angår myndighederne: når de synes, det er i orden at kastrere grise uden brug af bedøvelse, går de nok ikke op i et par huller i ørerne, som folk jeg kender, ville kalde det.

 3. Niels siger:

  Så er der jo nok at tage fat på 😉
  God kamp.

Der er lukket for kommentarer.