Omrokering i Griseland

Efter to dage med klargøring til opsætning af nyt hegn omkring køkkenhaven og vinmarken var det nærliggende at blive ved.

Komme videre.

I stedet blev der skiftet til andet forårsarbejde i går – ændring af folde og flytning af grise.

Ser du – indenfor det ydre grisehegn er der flere folde og små huse. Flere end grisene har brug for.

På den måde kan der altid være en fold eller to ude af drift, jorden kan hvile eller bruges til andet, og efter nogen tid vender dyrene tilbage.

En vigtig anvendelse er til årets kartoffelstykke. Jorden er fri for flerårigt ukrudt, den er velgødet og større sten er rodet op.

Men jorden er også meget ujævn og tæt nogle steder, fordi grisenes æstetik i gravearbejdet lader noget tilbage at ønske. Der skal harves og rettes ud, før kartoflerne kan sættes.

Folden, hvor sidste års kartofler blev dyrket, skal klargøres med hegnstråd og rydning af poppelkrat, og så bliver et par heldige grise lukket ind for at spise rester og leve der.

Nu er læggekartoflerne kommet hjem, og så ændrer alle prioriteter sig.

Hegnet om køkkenhaven må vente
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Omrokering i Griseland

  1. Pingback: Når det ene afhænger af det andet | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.