Forårsarbejdsdage

I går fandt første fuldgode forårsarbejdsdag sted udendørs.

Og der er såmænd rigeligt at tage fat på – lange dage er velkomne.

Noget af det, der skulle være gjort sidste år (eller forrige år), har højeste prioritet.

Som at udskifte hegnet omkring køkkenhaven og vinmarken.

Stolpe efter stolpe er knækket, og den haretætte tråd i bunden er med tiden forsvundet i opstigende jord og nedfaldende blade.

Sidste år var der mere vildt dyreliv i køkkenhaven end på Eremitagesletten.

Rådyr er (i modsætning til Sørøveren) særligt begejstrede for sølvbeder, og der synes at være en omvendt korrelation imellem min dyrkning af planterne og trangen til at udskifte hegnet.

I år skal det være. Hvis høns og mennesker nogensinde bliver frie igen, er det vigtigt, at hønsene kan endevende køkkenhaven uden at forvilde sig ud på vejen.

Hele arbejdsdagen gik med at trække det gamle hegn fri af jorden.

Der vil gå mindst to dage med genopbygningen. Plus det løse til låger.

Forår på dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Forårsarbejdsdage

  1. Pingback: Omrokering i Griseland | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Åh ja mon hønsene får et frit liv igen? Jeg håber det bliver snart, da mine høns ikke trives under tag.

    Men det bliver en god dag – forårsdag!

Der er lukket for kommentarer.