Mere destillation – både gin og grappa

1-dsc_36550001

I går stod den på en tur mere til Nordjylland. Med fyldte tønder, trætte kroppe og friskt lam.

Som i forgårs var der modnet gæret æblemasse på læsset, og det blev til et par ginbrændinger mere.

Brænder Anders kører med destillationskolonnerne dag og nat – vi skal sørge for at køre råvarerne frem.

I går havde vi også plads til nogle tønder velduftende gærede drueskaller. En samling af det bedste fra 3 års druehøst og presning.

Så mens den lille kedel dampede gin af sig, stod skyer op af den store, fortættedes og løb i en tynd stråle ud som fantastisk grappa. Underbart.

Ganske enkelt.

Al den smag, fylde og karakter, som enkelhed kan give
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.