Destillationsdage

1-dsc_36720001

I går var Søren Sørøver, lille Fru Pedersen og jeg i Nordjylland.

Dels fordi det er et dejligt sted, dels fordi det stod på Pedersens bucket list, og sidst men ikke mindst fordi det var blevet aftalt tid til brænding af Vinhusets gin.

1-dsc_36860001

Ligesom sidste år transporterede vi gæret, modnet æblemasse nordpå tillige med en række urter og frugt fra dyrkningsæsonen 2016.

I år er det kvan, citronmelisse, mynte, solbærskud, fennikelblomster, kvæder og æbler samt indsamlede enebær.

1-dsc_36690001

Årets urter afspejler, hvad der lykkedes under de herskende forhold, og derfor bliver flaskernes smag og duft forskellige fra år til år.

De gærede æbler, der udgør alkoholens bund, er fra 2014.

1-dsc_36890001

Det er Danmarks dygtigste brænder, Anders Bilgram, der ejer og styrer kedlen på Nordisk Brænderi, og vi er så heldige at kunne købe os ind, så han destillerer vores lille produktion.

Dagene er lange, for vi bliver på stedet og afstemmer udløbet fra destillationsapparatet med vores forventninger og justerer løbende på opskriften.

1-dsc_36950001

Der skal nogle prøvesmagninger til.

Ligesom sidste år bliver det en sparsom mængde på omtrent 250 eksklusive flasker, men først om nogle måneder skal vi nordpå og tappe. Indtil da skal produktet falde til ro, modne og udvikle sig.

1-dsc_36270001

Vi venter bare
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Destillationsdage

  1. Pingback: Mere destillation – både gin og grappa | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.