Så et træ – du har godt af det

1-dsc_11440001

Dagene er blevet længere, lyset har skiftet farver og hvis man vender ansigtet mod solen, bliver kinderne varmet.

Det er med andre ord tid til at så.

Alt muligt – find et frø og få det i jorden.

1-dsc_10350001

Hvis du går en tur i skoven, i parken, i mosen o.s.v. kan du stadig samle efterårets frø fra træerne. De ligger overalt og venter på gunstige forhold.

Er du heldig at have have, har du frø der.

1-dsc_10390001

Verden har brug for flere træer, og du har brug for træerne. Du har også godt af at være med til at skabe noget. Se det spire og gro.

Og det er så enkelt. Du har godt af noget enkelt. Fyld lidt jord i en potte, tryk frøene i jorden, hold det hele fugtigt og lyst – så spirer en levende organisme frem for øjnene af dig.

Måske det mest komplicerede at forstå.

1-dsc_11410001

Hvis mammuttræet presser ruderne ud, eller nordmannsgranen med tiden bliver for stor til din altan, er ethvert træ velkomment her på gården. Du kan altid komme og plante det i Grundtvigs skov, så hvor galt kan det gå?

Så noget og bliv glad
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.