Måske skal du hækle en pussyhat!

1-dsc_06460001

Det kan være, at du er på vej op for at lægge dig.

Finde dig til rette ved siden af Maude og sige de velvalgte ord: “Efterhånden føler jeg det, som om alt det grimme og simple sniger sig ind fra alle sider. Kan du ikke se det, Elisabeth – det ligesom klæber alle vegne ligesom støv og snavs – det er ikke som før.”

Nej, ingenting er som før, og det har det måske aldrig været.

Det grimme og simple sniger sig ikke – det skyller ind over ordentlige menneskers hverdag, og selvom det ikke er tiltænkt at virke undergravende for eliten selv, er resultatet uafvendeligt. Vi stoler absolut ikke på politikerne, vi stoler heller ikke på journalisterne og deres mediestøttetilpassede medier, vi stoler ikke på lægerne og deres anbefaling af lykkepiller, statiner m.m., vi stoler ikke på nyhederne på facebook, vi stoler ikke på forskerne og deres finansieringskilder, vi stoler ikke på embedsmændene og deres politiske anbefalinger og vi stoler ikke på Svends udbetalinger i Skat. Vi stoler ikke på uligheden, vi stoler ikke på væksten, vi stoler ikke på rentetilskrivningen, gebyrgribbene eller bidragssatsen, vi stoler ikke på kontanthjælpsloftet, vi stoler ikke på dem-og-os-fortalerne, vi stoler ikke på evindelige folkeskolereformer, vi stoler ikke på fødevarerne, vi stoler ikke på uddannelsesloftet, vi stoler ikke på kampfly, vi stoler ikke på privatisering af offentlig omsorg, vi stoler ikke på defineret danskhed, på Nordea og de andre, Trump, Putin, baggrunden for salget af DONG, Nets, Statens Seruminstitut, Postdanmark, kronjuvelerne og DSB. Og vi ved, at der ikke er ligestilling. Hvor dumme tror nogle, vi er?

Vi stoler stadigvæk opmuntrende meget på hinanden, og det er det vigtigste i verden.

Men når man sidder der i sengen og gnider fingrene neurotisk imod håndfladerne, imens man venter på en helbredende kur, ligger det lige for med en gang håndarbejde. Beroligende, nyttigt og godt for hjernen.

1-dsc_04280001

Du må da have dig en pussyhat – mand, kvinde eller alt der imellem – det er uden betydning. For det med hatten i hvert fald. Hvis du mener, at et menneske er et menneske, og at den slags er lige, kan du bære en hat for at vise det.

Du kan strikke, hækle, væve eller sy, i hvilken som helst farve der måtte klæde dig. Den klassiske pussyhat er pink, men tag dig ikke af det. Hatten signalerer netop et ønske om rummelighed, og derfor er der selvsagt frit farvevalg.

Bevægelsen imod uretfærdighed på mange niveauer udsprang af den seneste amerikanske præsidentindsættelse – imod retorikken, nedgørelsen af minoriteter, mænds kontrol med kvinders underliv (og dermed liv) og den gustne ulighed i kønnenes repræsentation blandt magthaverne. Blandt andet. Der er rigeligt at tage af. Eller give bort.

1-dsc_05850001

I løbet af få uger er bevægelsen blevet verdensomspændende (også langt ude på landet) – symboliseret af de lyserøde hatte med katteører. Når de letgenkendelige hatte dukker op på skærme, aviser og i magasiner, behøver de ingen ord som forklaring. De sender et stumt signal om, at vi har fået nok. Der bliver flere og flere hatte verden over.

Onsdag d. 8. marts er det kvindernes internationale kampdag, og én dag er vist ikke nok. Kvinders rettigheder er menneskerettigheder. Det handler om lighed for mindst halvdelen af jordens befolkning – en lighed vi for øjeblikket er langt væk fra. Også i Danmark.

1-dsc_06480001

Fårtiden er forbi
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Måske skal du hækle en pussyhat!

  1. Pingback: Lige muligheder og indflydelse uanset køn burde være et emne hver dag | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Anette siger:

    Jeg kan ikke hækle eller strikke… men vil gerne ha de en pussyhat, håber der snart er en som sælger dem… helst lavet så den også er varm, evt med klapper til ørerne 😊 er kuldskær

  3. hanne lindblom siger:

    Det er så skøn en happening, og jeg ville gerne være med…..men gider du ikke kaste en lille DANSK opskrift op, for det amerikanske kan jeg sgutte finde ud af 🙂

Der er lukket for kommentarer.