Nye dyr på gården

dsc_08820001

I lang tid, flere år vel, har Søren Sørøver ønsket sig nogle landgæs. Du ved, de store gråhvide fugle med tyngde i bunden.

For en lille uges tid siden kørte vi nordpå for at hente et par i nærheden af Mariager fjord. Ikke nogen fra fjorden, men fra en mand der gerne ville af med dem.

De var helt stille på turen hjem i bilen, og de har været helt stille lige siden.

Til at begynde med har de boet i en sti med halm indendørs – så de kan vænne sig til os og til gården.

I dag lader vi porten stå åben, og ser om de har mod på at spadsere ud i verden. Ud på gårdspladsen til at begynde med, for vi har andet at lave end at følge dem rundt over flere kvadratkilometer.

Gasen hedder Fætter Guf, og gåsen hedder Åse. På den måde kan man kende forskel på dem.

Med tiden skal de om og gå under frugttræerne, hvor det er vanskeligt at klippe græs. En gås er mere lavtgående end en Sørøver på plæneklipper.

Og dens hår hænger ikke fast i æbleknopperne
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nye dyr på gården

  1. Pingback: Nyt fra gåseland | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.