Tik tak tiden går

1-dsc_00540001

Vi elsker vinter, eller så meget som man nu kan i et hundekoldt hus, der ikke mindst bærer præg af den hundekolde hunds bimse opførsel.

Listen er lang med ting, der skal gøres vinteren over. Du ved, den slags som man gennem sommeren går og tænker, at det er da også et godt vinterprojekt, og så er der alle de nødvendige ting, der skal gøres grundet årstiden, og så alle de ting man gerne vil.

Det er det samme hvert år. Nogen bliver åbenbart aldrig klogere. Vi når ikke en brøkdel af det, vi havde planlagt. Den umådelig lange, kolde mørke tid snegler sig altid urimelig hurtigt forbi, og før vi får set os om, forlænges dagene, de små spurve kvidrer i buskene, hvis knopper blot står og venter på at bryde. Ja, der går lidt tid endnu, det ved jeg – det klamrer jeg mig til.. men set i lyset af at listen over ting, der skal og vil gøres, ikke rigtig er blevet kortere, og vinteren er ved at være brugt, så melder der sig som altid en indre uro.

Der må gøres noget, ellers bliver presset alt for stort, og det mest rationelle er at udsætte alle de der ting, man sommeren igennem tænkte var gode vinterprojekter. Ja, det er de såmænd stadig, det bliver bare en anden vinter. Der kommer nok én, hvor der er lidt mere ro på. Én hvor listen ikke er så lang. Vi ser til næste år.

Se det hjalp allerede lidt. Lidt mindre pres på skuldrene. Måske man kunne putte en enkelt ting eller to ind på listen. Altså under punktet “Vil gerne, eller har lyst til”. Jo, det tror jeg, vi gør. På den anden side så er det ikke særlig smart at presse sig selv yderligere, men skal man gøre det, så er det da væsentligt mere sjæleplejende at presse noget ind, man har lyst til. Orv, var jeg den eneste, der fik lyst til æblekage der?

Momsregnskabet løber ikke nogen vegne, det skal jo laves, men glæden ved at være i god tid står bare ikke mål med at starte et nyt projekt op. Så det gør vi. Mange.

Det bliver et vildt forår, det bliver en fantastisk sommer og en umådelig spændende høst til efteråret.

Til næste vinter kan vi så få samlet lidt op på sagerne. Du ved alle de gode vinterprojekter.

Vi elsker vinter.

1-dsc_03540001

Søren Sørøver – med sommerland i sigte

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.