Æblebobler ud af huset

1-dsc_03200001

Kan du forestille dig en bedre start på et måltid end et glas kølige, perlende æblebobler til at åbne alle dine sanser og forberede maven på oplevelsen, der er på vej? Den friske syre der får mundvandet til at løbe, frugtighed som en sommerdag og en lille smule bitterhed fra vinens maceration, der spiller op mod dine andre smagsoplevelser.

Nej vel, det er bare en dejlig start, og den kan du fra i dag få på Restaurant Hærværk i Aarhus. Restauranten bygger i forvejen deres menu op på lokale råvarer og naturligvis af anstændig oprindelse. De arbejder tæt sammen med alle – fra gartnere, landmænd, jægere og samlere til slagtere, så de ved præcist, hvor deres råvarer kommer fra og nu også deres bobler til at starte deres formidable måltider.

Vi har arbejdet sammen med Hærværk stort set fra de åbnede, og som du måske allerede ved, så har de i fællesskab med Restaurant Domestic huseret et par somre på gården og lavet mad til vores vine og øl.

1-dsc_03290001

Nu har dette vinhus produktion nået en størrelse, hvor vi for alvor kan afse vine til restaurantmiljøet, og Hærværk har taget beslutningen om at blive endnu mere lokalt forankret. Det har ført til, at vi i dag kører de første kasser ind til Aarhus og med dem følger en lind strøm året igennem.

Det betyder rigtig meget for vores lille vinhus at få sådan en aftale – at nogen tror på, at danskerne er klar til at starte deres måltid med bobler fra Danmark i stedet for fra store Frankrig.

1-dsc_03390001

Det er starten, jeg kan mærke det! Det bliver en fryd at få vores bobler præsenteret sammen med de dygtige kokkes kærlige køkkenhilsner og ikke mindst en fryd at få vores bobler repræsenteret et sted, hvis filosofi ligger lige op ad vores.

Når du sætter dig til rette en gang i fremtiden – med et glas æblebobler på restaurant Hærværk – så husk på at vi tænker på dig. Vi har lavet disse bobler lige præcis til dig. Skål og velbekomme.

Søren Sørøver – boblende vinmager

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

7 svar til Æblebobler ud af huset

  1. jette møller siger:

    hej jeg vil gerne ophøre med at få mails fra jer Tak!!!! [😊]

    ________________________________
    Fra: Beretninger fra et autentisk landbrug
    Sendt: 25. januar 2017 10:00:11
    Til: jette-moeller@live.dk
    Emne: [Nyt indlæg] Æblebobler ud af huset

    Lone Landmand posted: ” Kan du forestille dig en bedre start pÃ¥ et mÃ¥ltid end et glas kølige, perlende æblebobler til at Ã¥bne alle dine sanser og forberede maven pÃ¥ oplevelsen, der er pÃ¥ vej? Den friske syre der fÃ¥r mundvandet til at løbe, frugtighed som en sommerdag og en l”

    • Lone Landmand siger:

      Hej Jette – det er kun dig selv, som kan melde til og fra, vi kan ikke bestemme den slags. Prøv at gå ind i en mail og kig i bunden af den; der skulle gerne være et link til afmelding.

      Alt godt herfra
      Lone

  2. Peter Kühn-Nielsen siger:

    Kære Landmand og Sørøver,

    Herligt at følge jeres gøren og laden i det midt/østjyske, en fornøjelse og ofte også oplysningsberigende at læse jeres indlæg. Særlig spændende er udviklingen omkring konventionel gylle på økologisk jord. Kan det ende med, at anvendelse af en form for kunstgødning med kontrolleret indhold kan blive en løsning?

    Her i Birkerød planlægger vi at genoptage ølbrygning i det ganske lille format. Sidste gang var i 1970’erne – med humle fra egen have. Denne gang skal det være økologisk. Havehumlen var forbi, da vi fik ideen om at brygge, så nu der skal vælges både gær, malt og humle i god økologisk kvalitet. Kan I hjælpe med henvisning til forhandlere af disse råvarer? Vi forestiller os en øl af IPA-karakter med moderat alkoholstyrke, brygget i en vinballon.

    Bedste hilsener Peter og Tine

    Den 25. januar 2017 kl. 10.00 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug :

    > Lone Landmand posted: ” Kan du forestille dig en bedre start på et måltid > end et glas kølige, perlende æblebobler til at åbne alle dine sanser og > forberede maven på oplevelsen, der er på vej? Den friske syre der får > mundvandet til at løbe, frugtighed som en sommerdag og en l” >

    • Lone Landmand siger:

      Kære Peter og Tine

      Tak for jeres besked. Jeg tror ikke, kunstgødning bliver anerkendt af økologerne. Det er ganske afgjort en “renere” gødningstype end den konventionelle svinegylle, men dels vides det, at brugen giver tab af humus/struktur/liv og dels ophobes cadmium, som desværre følger med. I hvert fald i den nuværende form. Hvis økologer vælger at gå den vej i deres udvikling af regelsættet, er det uheldigt – ikke mindst fordi det vil mindske trangen til dygtiggørelse indenfor lærdommen med sædskifte, efterafgrøder m.m.
      I år lancerede DAKA (kogecentralen for døde husdyr, slagteriaffald m.m.), et nyt produkt i form af gødning til økologiske landbrug. Det er et kødbenmelprodukt, som er varmebehandlet til ukendelighed og godkendt til økologisk dyrkning. Man kan sige meget godt om tanken med at recirkulere næringsstoffer – den er god, men det er problematisk, hvis det økologiske landbrugssystem vedbliver at være aftager af det konventionelle landbrugs affaldsprodukter. Varmebehandling eller ej – de konventionelle døde dyr har for flertallets vedkommende levet et liv under forhold, vi mennesker ikke kan være bekendt, og frem til deres dødsfald er medgået antibiotika, hormoner og foder belastet af sprøjtegifte. Kredsløbet er evigt.

      Og så til noget mere muntert – øl. Humlecentralen er bedste bud på en leverandør af økologisk malt. Desværre er det økologiske humlemarked helt i bund, men prøv at spørge.:
      https://humlecentralen.dk/da/sog?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=%C3%B8ko&submit_search=S%C3%B8g

      Vi bestiller de økologiske varer et andet sted, men de sælger desværre kun til momsregistrerede virksomheder, så derfor er der ikke noget ved at give jer den adresse.

      Må jeres hjem emme af alt det gode – ikke mindst duften af varm malt
      fra Lone

  3. Trine siger:

    Sælger i kun de æblebobler, som lyder meget dejlige, til restauranter? 🙂

  4. Marianne Luna siger:

    Det lyder virkelig dejligt! Tillykke til jer og jeres skønne vinhus!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s