WestMarket i København åbner torsdag d. 26. januar – ses vi?

1-dsc_01070001

Rundt omkring i det ganske danske land skyder nye samarbejder og fællesskaber frem – om mad.

Familier går sammen om mindre ejendomme med stor køkkenhave, byfolk går sammen med landfolk om at aftage en sikker del af gårdens produktion, altankasser fyldes og jordlodder fremlejes.

Al den opmærksomhed på hvor maden kommer fra, øger behovet for nærhed i handlen, og i de store byer giver det sig også udslag i egentlige madmarkeder. Både den slags der minder om tidligere tiders ugentlige torvedage udendørs, og den slags som er en stationær hverdagsmulighed indendørs.

Begge dele er alletiders chance for at komme tæt på dem, der laver maden. Spørge, få svar og præge retningen. At gøre sine indkøb hos et menneske er stadig de færreste forundt, men det er en betydningsfuld vej at gå – i retning af ansvarlighed. Og den går begge veje mellem køber og sælger.

I overmorgen, på torsdag, åbner Danmarks hidtil største madmarked på Vesterbro. Udover de mange stande med råvarer og forarbejdede varer, vil der også være et utal af mad- og drikke-udbydere og områder til fællesspisning af måltiderne.

Jeg er i fuld gang med at skrive åbningstalen, og det vil være en stor glæde, hvis du dukker op.

Måske ses vi
Lone

P.S. Du kan se programmet for dagen her: http://www.westmarket.dk/#program

P.P.S. Billedet er et selvportræt i januar

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.