Årets første foredrag om mad og fødevarer

1-dsc_00280001

Som de foregående år holder den fremsynede præst Jens fast i, at konfirmanderne ved Mariakirken på Vesterbro skal have kendskab til en del mere end fadervor.

I konfirmandundervisningen handler det om “grundlæggende værdier – tro eller ej – om ansvarlighed for den klode, som er vores eneste hjem, som vi deler med alle andre levende skabninger, om det så er planter, søpindsvin, hajer eller hvaler, vilde eller domesticerede dyr.”

I dag tager jeg en tur til København for at holde årets første foredrag for konfirmanderne og deres familier. Det handler om mad og fødevarer, landbrugsformer, sprøjtegifte, bier, klodens tilstand og alle de opmuntrende valg, den enkelte har mulighed for at træffe.

Ordene er henvendt til de unge mennesker, og der skal forklares en del, for fødevaresystemet og det der fylder dagligvarebutikkernes hylder, er i løbet af en lille menneskealder blevet så kompliceret, at det er kendetegnet ved vanskelige begreber og absurde sammenhænge.

Det burde bare være mad. Også for menneskehedens skyld.

Konfirmanderne skal ikke kun sidde ned og modtage. Deres dag starter i køkkenet på et plejecenter, hvor stedets kokke hjælper dem med at lave en middag af økologiske råvarer. Familierne og jeg dukker op ved spisetid, og bagefter er der foredrag/oplæg/samtale om alt det grumme og alt det gode.

Noget at glæde sig til
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Årets første foredrag om mad og fødevarer

 1. karen keinicke siger:

  10000 tak for jeres uvurderlige indsats! Den gavner os alle sammen. Hvor skønt at disse unge får nogle ærlige oplysninger at forholde sig til. De er måske mere åbne end deres forældre i virkeligheden?
  Stort!

 2. Trine Amstrup siger:

  Det lyder som et helt fantastisk initiativ 😊

 3. Britta siger:

  Hvor herligt at en præst tager det med i konfirmandundervisningen 🙂

Der er lukket for kommentarer.