Nyt fra Brandbygegaard Bryghus

1-dsc_89100001

Sidste år genoptog vi ølleriets herligheder i det lille bryghus. Året forinden var det ikke lykkedes at finde tid til det. Det var heller ikke fordi, der var rigelig med tid til at brygge sidste år, men vi kunne ikke være bekendt at gennemføre en sommer mere uden frisk, skummende Sørøverbryg til vores gæster. Vi fik faktisk brygget en hel del sidste vinter; så meget at vi snakkede om, at der var nogle restauranter, der skulle have lov til at føre vores øl samt en tanke om lokale øl i den lokale Brugs.

Men I drak det hele. De mange tusinde besøgende fra hele landet og fra udlandet drak alt det, vi havde brygget og tappet. Det i sig selv er jo noget nær fantastisk, og vi knuselsker jer alle for at lette gården for øllet.

At brygge store mængder øl på et meget lille anlæg tager tid, og det er den eneste faktor, der stopper os fra at oversvømme verden i godt øl. I år sætter vi mere tid af. I år skal det lykkes os at at brygge mere, end gæsterne her på gården kan indtage.

Vi har lavet aftaler med en lille økologisk café på Ebeltoft havn, og så skal Aarhus holdes med godt øl gennem Restaurant Hærværk, der ligger tæt på 100 % økologi. Det betyder, at der skal brygges mindst dobbelt så meget som sidste år, og derfor blev der planlagt og bestilt de bedste økologiske malttyper og humler, man kan opdrive, i går aftes.

Det var en helt igennem glædelig opgave at studere udbuddet i den økologiske produktion på verdensmarkedet, og opdage at den brager frem. Udvalget vokser med lynets hast, og spændende malttyper dukker op. Det bliver vildt interessant at brygge i år.

Det fem øl, vi lagde ud med sidste år, fortsætter med små justeringer, og så kommer der naturligvis et par nye til verden. Vores mest efterspurgte øl er ubetinget Sørøverbryggen, og det er bestemt fantastisk, at min signaturøl er eftertragtet. I år bliver opgaven at lave en øl til ære for den helt igennem enestående Lone Landmand, som bliver så god, at Sørøverbryggen får kamp til stregen.

1-dsc_88370001

Men hvad skal sådan en øl hedde? Jeg ved præcis, hvordan den skal smage og se ud. Lækker, sommerbrun, sød og frisk uden påtaget bitterhed. Den slags man ikke kan få nok af. Jovist, det ender måske med en beruselse, men det giver så mange gode ting i livet.

Søren Sørøver – med høj skumhat!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

9 svar til Nyt fra Brandbygegaard Bryghus

 1. Rikke siger:

  Bondebryg……Landmandens lise……Lones lise 🙂

 2. Birgit siger:

  “Sød og frisk” lyder af godt humør, glæde og lyst til livet. Mit forslag er derfor “Landmandslyst”.

 3. mona ibsen siger:

  Hvad med kort og godt “Lone”? Ellers må det næsten være “Alsidige, gyldne Lone” (SMIL).

 4. Uglemor siger:

  Landmandsøl får også min stemme.

 5. Miss.T siger:

  Den skal da hedde Landmandsbryggen, så den kan stå ved siden af Sørøverbryggen og stråle. Kan ikke blive andet end et smukt par! 🙂

 6. Joan siger:

  Jeg foreslår Bondebryg eller Bondens Bryg 🙂

 7. Kirsten Dahl siger:

  Den nye øl skal hedde ” Landmandsliv”.

 8. Erik Bjernemose siger:

  Hej Lone og Søren

  Har Vinhuset Gin til salg?

  Kh. Erik Bjernemose

  Den 9. januar 2017 kl. 09.53 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug :

  > Lone Landmand posted: ” Sidste år genoptog vi ølleriets herligheder i det > lille bryghus. Året forinden var det ikke lykkedes at finde tid til det. > Det var heller ikke fordi, der var rigelig med tid til at brygge sidste år, > men vi kunne ikke være bekendt at gennemføre en somm” >

 9. Niels Kaslov siger:

  Den skal da hedde Landmandsøl.

Der er lukket for kommentarer.