Kun få ledige gulvpladser tilbage

1-dsc_97210001

Denne morgen er på mange måder som de fleste andre – der lyder hyggelig snorken for vores fødder under spisebordet.

Den tunge vejrtrækning giver genklang huset igennem, hvor 28 mennesker først i tyverne festede højlydt indtil for små 3 timer siden.

Det her lydtryk er mere os.

Nu sidder vi med varm morgenkakao, og hvis den nærmeste gulvbas ruller lidt længere over, kan han holde vores fødder varme. Hundene er af gode grunde forvist til bryggerset.

Takket være den sparsomme internetforbindelse i denne del af landet gik et hel hold gode borgere glip af dronningens nytårstale. Forventningsfulde og festklædte stod de her i køkkenet, i en passende rand, så alle havde udsyn til skærmen på væggen. Det lykkedes slutteligt via et radiosignal at hente et par brudstykker ind, og vi fik fat i det med majestætens ros for, at flyvevåbnet fortsat er engageret i Mellemøsten, hvor de bomber med stor dygtighed.

1-dsc_97350001

Således mere eller mindre afskåret fra omverdenen var hele forsamlingen overladt til Sørøveren og jeg, og vi satte hårdt ind med hjemmelavet mad – hvor tit får man lige chancen for at påvirke så massivt?

Må dit nye år give dig glæde
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Kun få ledige gulvpladser tilbage

 1. Gert Jensen siger:

  Hvor må det ha været fedt at være til fest uden internet og andet overflødigt en nytårsaften 🙂
  Godt nytår til Jer alle og tak fordi I er her 🙂

 2. Mika siger:

  Jeg er sikker på at du og Sørøveren gik klart og tydeligt igennem hos de unge mennesker! 🙂
  Rigtig godt og spændende nytår til Jer begge- og tak for fordi I åbner Jeres gård til de fantastiske madmarkeder bla.

 3. gretekragh siger:

  Jeg vil da gerne med næste gang 🙂

Der er lukket for kommentarer.