Berlin med fred

1-dsc_96580001

Alletiders chance i form af yngste søns juleferie/pasning af gården gav Sørøveren og jeg mulighed for at holde 3 fridage.

Så vi tog til Berlin 2. juledag og kom hjem i går.

Dagene er brugt overalt – til fods, over den fyldte hovedbanegård adskillige gange, på pladser, ved steder med større forsamlinger som Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz, i fyldte S-toge til alle steder, lufthavnen o.s.v. – byen er fredelig og absolut ikke præget af frygt eller massiv myndighedstilstedeværelse. Det er derimod de danske medier. Selv julemarkederne, også det store ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, er genstand for voldsom trængsel, men ingen alarm.

At sidde i Berlin og læse danske nyheder om byen er helt omvendt i forhold til det tyske mediebillede og den virkelighed, der opleves. Det er bemærkelsesværdigt.

1-dsc_96690001

Men vi tog ikke til byen for at forholde os til medierne – vi tog dertil for at være fri for hundehår, koldt hus og følelsen af at det er nødvendigt at arbejde hele tiden.

1-dsc_95850001

Lidt arbejde blev det til alligevel, men på den helt igennem fornøjelige måde. Tyskland har en ældgammel øl-tradition, som altid er udforskning værd.

Leder man lidt er der utallige muligheder for ikke blot tysk øl, men også for oversøiske som sjældent er tilgængelige herhjemme, og da de kommende måneder med ølbrygning står for døren, er det alletiders med sammenligningsgrundlag.

1-dsc_95820001

Om ikke andet en opmuntrende påmindelse om, hvordan øl i stride strømme lynhurtigt mister sit særkende. Tilbage står begejstringen for håndbryg og det ufortyndede.

1-dsc_96850001

Desuden var der hjemmefra besluttet 3 nøje udvalgte restaurantbesøg med fokus på vegetarmad i udlandet. Det er vanskeligt at finde gode madoplevelser herhjemme, når der ikke skal medfølge kød, og nu da Sørøveren kun spiser dyr døde for egen hånd (sørøverens), er han også nødt til at lade sig nøje.

1-dsc_97110001

Det har i den grad skærpet opmærksomheden på, hvorfor det er så vanskeligt at skabe et komplet måltid uden kød. Og ja, fisk, rejer m.fl. er også dyr og dermed kød. Vi var på jagt efter den perfekte vegetarmenu, så Sørøveren kunne skrive en artikel. Det blev en broget omgang, men skribenten motiveres tilsyneladende af modgang.

1-dsc_96290001

Sidst men ikke mindst var det interessant at kigge på økologien i dagligvarehandlen, men den oplevelse fortjener vist et indlæg for sig selv.

1-dsc_94960001

Hvem er dog det – tænker du måske – og genkender visse træk men noterer manglen på tophue, overalls og gummistøvler.

Det er Sørøveren i sit stiveste puds – er svaret – den fine jakke har sidst været i brug i år 2013 (afslørede chokoladen/billetten til Figaros bryllup i lommen) og den misundelsesværdige halsklud (der kan tage pynten af enhver, som Conny selv siger) er en fast del af kroppen – dag og nat. Gennem flere år har vores skytsengel udi uld af og til sendt pakker med hjemmestrik, og det er Connys fortjeneste, at vi fryser mindre end forventet.

Hjemme igen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Berlin med fred

  1. frukat siger:

    Hvor er I fine…. Det er da vist første gang vi ser dig med fine strømpebukser på 🙂 velfortjent ferie til jer.

  2. Det lyder virkelig dejlig, og som en meget velfortjent ferie for jer. 🙂
    Ang. vegetarrestauranter, har jeg for ikke så længe siden været på Moment, der ligger på Friland. Den er i den lidt pebrede, gourmet-ende, men noget så god.

Der er lukket for kommentarer.