Noget at støtte sig til

1-dsc_88050001

I begyndelsen af december fik vi en samling vinplanter forærende. Gamle, træede og i live; der bliver gjort en del for at fastholde sidstnævnte.

Med i foræringen fulgte også planternes espalier, men de mange stolper kunne ikke være en del af læsset i første omgang.

Hele baduljen blev efterladt, og i går gik turen sydover igen for at hente det manglende.

Der skulle graves en del, vrikkes og løsnes, førend den fede lerjord gav slip på jernprofilerne. Det var hele indsatsen værd, for sådan nogle stolper er kostbare for sådan nogle som os.

Vinplanter har brug for støtte ikke mindst i dette klima – deres vækst er blød og busket, og det er vigtigt for drueudviklingen, at grenene rankes opad som en væg, så hvert blad og hver klase får mest muligt lys og sol.

1-dsc_88390001

Alle har brug for lys og sol
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.