Forudsigelige dage

1-dsc_90460001

Der er ikke meget fest, fiskeri eller friløb over disse dage – tværtimod er arbejdsopgaverne udspecificeret på en sjældent præcis liste.

Så er der ikke noget at rafle om. Man står op og ved, hvad der skal gøres.

1-dsc_90200001

Det hele handler om at blive så godt som klar til weekendens julemarked.

Der er varer at færdiggøre til vores egen stand, frokostretter, brød og kager til madboden og endelig er der hele oprydnings/rengøringsrejsen.

1-dsc_90350001

Sidstnævnte omfatter også stuehuset, for allerede fra i dag ankommer venner og familie, som vi i stor taknemmelighed modtager som hjælpere i weekenden. Og i det hele taget. Der er også nogle hyggelige stadeholdere at indlogere.

Men når huset til daglig bebos af tre aldrende hunde med forskellig pelsfarve, type og hårlængde (også på kroppen), så kræver det en særlig indsats at klargøre hjemmet til besøg.

Ikke at det holder længe – rengøring dagen før ankomst er det tidligst mulige, og så snart gæsterne træder ind af døren, udpeges de rengjorte områder, så oplevelsen ikke går tabt.

1-dsc_90090001

Træladen bliver formentlig klar i dag. Maskiner, æblekasser, vinudstyr m.m. er kørt ud, og den endelige gulvfejning resterer. Der skal laves stadeholderskilte og fordeles pladser, så kaos udebliver i morgen.

Endvidere er der et optimistisk antal flasker at skrive på, og så er dagen ellers viet til det vigtigste – madlavning. Vi må ikke gå ned på frokostretter og kager.

Det er bare at begynde fra en ende af
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.