En nyplantning med håb

1-dsc_88140001

Måske husker du foræringen fra forleden.

En samling vinstokke, der havde brug for et nyt levested. Sådan for evigt agtigt.

1-dsc_88750001

Den slags planter kan ikke flyttes, når de bliver meget ældre. Strengt taget er det vanskeligt allerede nu, men man kan gøre forsøget – de havde ikke andre steder at være.

Der er ingen grund til ikke at gøre forsøget. Prøve. Tage chancen. Satse butikken. Give det et skud.

Hvor var vi henne uden vilje til at prøve.

Så slipper man også for så megen snak.

1-dsc_88050001

Men ting går sjældent af sig selv.

Der skal mere til. Omtanke, omsorg, inderlighed og omhu. Blandt andet. Man har faktisk ikke rigtig prøvet, før den slags er inddraget.

1-dsc_88390001

De er blevet kraftigt rodbeskåret – har for lidt med at deres oprindelige netværk. Det de brugte til at få næring og vand fra, og de er tvunget til at klare sig med mindre.

Jordbunden er fremmed og klimaet er anderledes end det hidtidige. Det er store forandringer, når de vante omgivelser ændres.

De får brug for ekstra opmærksomhed, omhyggelig lugning, tilpas vanding og en pæn bue udenom, når maskinerne kører forbi. Ellers vil rodslåningen ikke lykkes.

Man kan ganske enkelt ikke få noget til at gro, hvis man mosler det over med plæneklipperen hele tiden.

1-dsc_88530001

Sådan er det også med planter
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til En nyplantning med håb

 1. Sanne O. siger:

  Kære Lone
  Det ramte bare dybt ind i maven – men mest på den gode måde.
  Hvor er det bare godt skrevet ❤
  Er sikker på at vinplanterne har fået den allerbedste chance for en langt og meningsfuldt liv hos jer – som så meget andet.
  De bedste hilsener Sanne O.

Der er lukket for kommentarer.