Rød Alarm!

1-dsc_87980001

Du ved det sikkert allerede Esben, men alligevel vil vi gerne selv forklare, hvad der skete. Blot for at understrege, at det var et uheld. En fejl.

Det var det altså Esben. Du kender selv til fejl.

1-dsc_8784-0010001

De har stået der i 14 dage nu. Klemt helt op mod hegnet i forsøget på at komme ud, hvor de plejede at være. I Naturen du ved. Det har været tæt på at resultere i hønsepomfritter.

I forgårs skete det, der ikke måtte ske – 149 kornfede høns maste i fællesskab den mest slanke igennem trådhegnet.

Pop goes the weasel, som vi siger her ude på landet, når en prop i den egenfinansierede kloak giver sig, eller der opstår et øjeblik med internet.

1-dsc_87670001

Én høne kommer sjældent alene, og da først hullet i hegnet var opstået, indtraf en bredspredning af høns. De varmesøgende kameraer rettet mod gården, må have opfanget 150 røde pletter udgå fra et fælles punkt og den efterfølgende bevægelse i stråleformation – nøjagtigt som den man ser fra solen, de søgte ud i.

Jeg sværger Esben, det var ikke med vilje. Måske et tegn fra de højere magter?

1-dsc_87870001

Det faktum at hønsene rent faktuelt gennembrød Mellergaard-muren, før vi forlod gården og ikke ventede til efter, underbygger også det faktuelle i vores forklaring. Der gik ikke 5 minutter, før vi faktisk havde indfanget hver eneste høne.

1-dsc_87540001

Vi har set lyset nu Esben, det har vi. Morgenlyset. Det bleggule skær en rigtig æggeblomme skal have. Væk er den gyldne, nærmest orange farve – den slags ser man kun som solnedgang nu.

Vi har taget skridtet fuldt ud Esben, da det økologiske alligevel blev underdrejet. Jeg kan godt forstå, at det er omsonst at bekymre sig om resterne af Roundup i hønsefoderet, livslængden taget i betragtning.

Et kort produktivt liv på jord, er vel det, vi alle drømmer om. Hvem har lyst til at gå på pension Esben.

1-dsc_87600001

Herren giver og Herren tager Esben, må vi sende dig en bakke æg som undskyldning for uheldet?

Eller undskyldning er måske for stort et ord. For ansvarspådragende.

Vi beklager
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

7 svar til Rød Alarm!

 1. Pingback: Hermed erklæres denne gårds høns for udstillingsfugle! | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Pingback: Ingen madkamp uden råvarer | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. finn birkholm-clausen siger:

  Derfor blev Esben på sin pind. 1) Han basher alle de grønne og de forbistrede grønne foreninger – især DN. 2) Han synger Psalmesang med resterne af Kristdemokraterne – og de er trods alt også en slags vælgere- af Guds Nåde. 3) Han danser så smukt Pibedansen. Dansen efter Industrilandbrugets pibe. Hvor 10,000 bønders bundlinie tæller mere end 5700.000 danskeres ønsker og ikke mindst deres sundhed og fremtid. Han er så god til at dykke efter penge i skatteydernes lommer og så spendere dem på at holde et solnedgangserhverv flydende et par måneder endnu. Nu senest 14 mio til Månegrise. Efter at danske sineproduktion har givet underskud de seneste 20 år.

 4. finn birkholm-clausen siger:

  Åh hvilken sød historie.

 5. Ja, hvorfor i alverden blev den tåbe dog ikke smidt ud??

 6. Rune Frederiksen siger:

  Det vrimler med civilt ulydige fritgående høns i det ganske land

 7. Helle siger:

  Så trist så trist at Esben ikke blev skiftet ud, at vi ikke fik et miljøministerium. Ham ville jeg ikke spilde mine gode æg på.

Der er lukket for kommentarer.