Folk med fremgang

1-dsc_87060001

Dagen er begyndt tidligere end normalt, for om få timer kommer der besøg på gården.

Det er de økologiske frugt- og grøntsags-avleres organisation, som skal bruge stedet til heldagsmøde.

Vi er temmelig meget udenfor sæson, vinlokalet var lukket ned og visne efterårsblade havde samlet sig i hjørnerne.

Nu er rummet ryddet op, men varmt bliver der ikke af den grund. Vi regner med, at det er vejrbidte mennesker, som er vant til at være meget ude. Desuden kommer de så mange, at egenvarmen bringer dem langt.

Udover rundvisning til dyr og planter skal de have en gevaldig omgang suppe med meget godt fra køkkenhaven, nybagt brød plus det løse. Senere står den på makronsnitte med æble og kanel og i aften står de selv for madlavningen ude i cafékøkkenet.

Det er noget af et vinderhold sådan en samling økologiske frugt- og grønt-producenter. Den slags der efterspørges flere af, den slags der forsyner et marked, som bare ønsker mere. De økologiske frugter og grøntsager udgør omtrent en fjerdedel af det samlede økologiske salg i Danmark.

Flere og flere mennesker vil have mad uden rester af giftstoffer.

Det er faktisk en succeshistorie
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.