Dag 2 med presning af gærende æblemasse

1-dsc_86100001

Her til morgen er der almindelig tilfredshed med gårsdagens arbejde.

Nogle gange driller det voldsomt, når den gærende æblemasse skal presses. I går lykkedes det over forventning med sommeræblerne.

I dag handler det så om vinteræblerne, og de kan sagtens opføre sig helt anderledes på pressebåndet, fordi de har forgæret kortere tid.

Deres opløsning er knap så omfattende. Man kender det selv.

Nattens frost er dagens første udfordring – presseapparatet skal bruge rindende vand.

Selv i kulden arbejder gærcellerne trofast videre. Det klukker og bobler i alle vinbeholdere.

1-dsc_86230001

Ikke mindst i Sørøveren
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Dag 2 med presning af gærende æblemasse

  1. Niels siger:

    Stemningsfulde morgenbilleder – og så med ny hue. God arbejdslyst!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s