Æblepresning

dsc_82350001

Disse dage handler det hele om æbler.

Det meste af årets høst er kværnet, og massegæringen er sat i gang med champagnegær.

Helt koldt står tankene, så det er ikke noget, som går hurtigt.

Til gengæld bliver det godt.

Langsom gæring giver en mere kompleks vin.

I dag og i morgen er det mobile mosteri på gården.

Tankene med gærende æblemasse skal igennem pressemaskinen, så æblesaften kan adskilles fra den faste æblepulp.

Begge dele er værdifulde – deres veje skilles her, fordi de bliver til to forskellige produkter – mousserende æblevin og gin.

En mindre del af æblerne er endnu ikke kværnet. De står i trækasser og skal blive til fryd-vækkende most.

Koldpresset og lynpasteuriseret – det mobile mosteri kan klare alle opgaverne.

Ved at leje anlægget ind slipper vi for store investeringer, som blot skal støves af 363 dage om året.

Men tempoet må være højt de to dage
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s