Takkemiddag

Tre gange om året er der madmarked her på gården – i forsommeren, sensommeren og før jul.

De tre weekender rummer en del ekstra arbejde. Langt mere end to par hænder kan nå at tage sig af.

Et eller andet sted imellem 4000 og 5000 gæster besøger os, og en del spiser kage, drikker vin, snupper en frokost eller deltager i folkemiddagen om aftenen.

Det kræver glad hjælp til serviceringen, ihærdige folk til at bære til og fra træladen og tålmodige mennesker i opvaskeafdelingen. Blandt andet.

Der er også altid en lang række opgaver, som kun sætter sig spor, hvis de ikke er udført. Rengøring, omsorg, hyggelig pynt, oprydning m.m. Den stille dåd.

Uden venners og familiens hjælp kunne det ikke lade sig gøre. Trofaste sjæle stiller op gang på gang og bruger deres sparsomme fritid madmarkederne igennem. Deres indsats er helt afgørende for den gode stemning, som møder gæsterne.

I aften er her takkemiddag.

Dagen kommer til at gå med tilberedning af en række lækre retter, borddækning og propoptrækning. Fløde og smør er indkøbt (vi mangler stadig en ko), og ellers skal der laves mad af alt godt fra stedet her.

1-dsc_76210001

Den ombygningsramte del af køkkenet er ryddet, for caféen er oktoberkold, så vi klemmer selskabet ind i stuehuset.

Tak er ikke for stort et ord
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Takkemiddag

  1. Anne Folehave siger:

    SKÅL og velbekomme til jer alle.

Der er lukket for kommentarer.