Et sted med lavvande

dsc_0163-0010001

Vi er lidt nede på dyr for øjeblikket. Det er en ganske klar fornemmelse.

Der er sådan set megen harmoni i de forskellige indhegninger, der er bare ikke mange at have det iblandt.

I år kom der ikke et kuld grise. Måske har nedbørsmængderne også givet ornen Kjetil stigende grundvandsstand i sprøjten. Måske er det bare, fordi Magre Magda er blevet en blytung viol.

To lam og Hannes And er den sparsomme, men højt værdsatte, årstilvækst i dyreholdet. Reduktionen er noget større – en del til ræven og en del til Sørøveren.

Noget må gøres, for det giver en vis uro indeni, når der er for få dyr på gården.

Tabet af geden Nelly fik vandtruget til at flyde over.

Vi er stillet en meget smuk foræring i udsigt – vædderen Ole og to gimmere – som bare har ventet på, at efterårsro skulle indfinde sig, så der kunne blive tid til at bygge ny indhegning og nyt fårehus.

Det vil være fint med mere hjælp til afgræsning, og der er nok areal at tage af.

I dag regner det. Igen. Og æblehøsten er igen gået i stå – våde æbler holder ikke godt. Men man kan snildt lave hegn i regnvejr.

Og komme nærmere flere dyr på gården
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.