Impulskøb

1-dsc_72450001

Du kender det. Man drager til bys efter den der lille ting og kommer hjem med en helt anden, eller flere andre mystiske, af mere eller mindre lødig karakter.

Supermarkederne er 100-meter-mestre i at lokke nøje udvalgte varer i dig, og det stopper såmænd ikke der. Alle steder, hvor man kommer, står varer til salg, og din sjæl til fals..

Man tager i Brugsen efter gær og kommer hjem med 6 flasker middelmådig tilbudsvin, der stod og lignede noget, der ville have bedre af at blive drukket. Et stykke chokolade der trængte til at blive spist, eller, som i vores tilfælde, da vi i går kørte efter benzin til den gamle Ferguson, en kirkebænk der trængte til at blive siddet på.

Nå, for den – tænker du nok – en kirkebænk falder noget uden for det normale impulskøb. Og du har fuldstændig ret. Derfor købte vi også straks to, da muligheden nu forelå.

Kirkebænkene stammer efter sigende fra den lokale landsbykirke. De er gamle, meget gamle, men ikke viderværdigt slidt. Om det kan man have sine tanker naturligvis, men da man ikke selv er typen, der sidder støvet af møblementet i Herrens hus, så kan man vel næppe klandre resten af menigheden for manglen på samme.

Der er det helt særlige ved kirkebænke, at de ikke kun har det ene formål at holde folket bænket; næ, en kirkebænk skal være så sindrigt designet, at den også holder folket årvågent. Det kræver en vinkel, der giver en overrank holdning og gør slendrian fuldstændig umulig uden at ens knoglestruktur, muligvis med hjælp fra Herren i det høje, i den grad straffer resten af kadaveret. En god kirkebænk skal man sidde dårligt på, altså ikke sådan akavet, man opdager det ikke før efter nogle minutter.

Og hvad skal husstanden så med seks og en halv meter gudfrygtigt møblement?

Yakediyakediyak! Kan du stave til balustrade!?

1-dsc_72410001

Vi har de seneste par år eller 3 ledt efter en passende faldsikring i en del af huset, hvor vi har været så letsindige at fjerne halvdelen af gulvet i overetagen, så der kommer frit udsyn til køkkenet. Eller højere til loftet i køkkenet om man vil. Vi har ledt med lys og lygte, måske endda ventet på åndelig vejledning i forhold til hvad vi dog skulle montere som balustrade. Ved synet af bænkene ude foran den lokale marskandiser, uha han har mange fine ting, kom gelændertanken til Landmanden som et lyn fra en regntung efterårshimmel, og nu er bænkene altså endt her. Vi lover et billede af det færdige arrangement, sværger!

Søren Sørøver – med, vi kan jo kalde det, en letbenet skibsbænk…

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Impulskøb

 1. Åhh sådan en smuk gammel bænk har jeg søgt med lys og lygte efter… Håber på en dag at falde over sådan en. Et scoop! Tillykke.

 2. Anette Hansen siger:

  Genial ide! Jeg har, når jeg har set billeder af manglende gelænder, været lidt bekymret for jeres sikkerhed 🙂 Jeg glæder mig til at se billeder af det færdige resultat!

 3. jette siger:

  🙂 🙂 Ang indlægget den anden dag om geden der havde hængt i 7 dage var det vidst. Hvor lang tid skal en god gris hænge efter slagtning???? Vi har haft en lille snak med en ung landmand som mente 2 dage var nok, hvad jeg tvivler på . Dejlig dag til jer

 4. jette siger:

  🙂 🙂

 5. johnheartbeat siger:

  Kirkebænke i Guds frie natur? Et scoop!,

Der er lukket for kommentarer.