Kobber på hjernen – opdatering 2

1-dsc_71840001

Nu, da der hverken er et akut behov for manuskriptarbejde, druehøst eller æblehøst (sidstnævnte er ikke færdig, men det regnede i går), er der tid til andre vigtige ting.

Og vigtigt er det med kobber- og zinkanalyserne.

I løbet af de seneste uger er prøver indsamlet, og i går formiddag drog Sørøveren og jeg til egnens største dagligvarebutik for at indkøbe de manglende fødevarer.

Sjældent har vi haft det så dårligt efter et indkøb.

I vognen var der tarvelig leverpostej fra burgrise, elendigt rugbrød, æg fra høns som burde have bedre forhold o.s.v. Vi forsøgte at lægge pakkerne med emballageteksten nedad, men det hjalp ikke på samvittigheden. Når man har viden, har man også ansvar.

Hver eneste gang, vi køber en vare, er det en direkte støtte til en produktionsform. Uanset hensigt og begrundelse.

Hvorom alting er, gik resten af dagen med at afveje prøver, opmærke dem korrekt, lave følgeseddel og pakke hele baduljen til afsendelse i dag.

De 30 fødevare- og jordprøver flyttes til et laboratorium udenfor Danmark. Fordi der er tvivl om danske laboratoriers uafhængighed/afhængighed i forhold til Fødevarestyrelsen/Landbrug og Fødevarer har vi besluttet at få opgaven løst på et udenlandsk anerkendt laboratorium.

1-dsc_71980001

Bevæggrunden, for at ville foranstalte en privat undersøgelse af, hvorvidt vores fødevarer er belastede af kobber og zink fra dansk svineproduktion, er manglende tillid til, at vores myndigheder varetager befolkningens interesser. Eksemplerne på at erhvervslivets interesser kommer først er stigende i antal, og uanset hvad ministeren, spindoktorer eller andre siger, så kan man ikke argumentere sig til tillid. Kun gøre sig fortjent til den.

Derfor gør vi det uafhængigt
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

6 svar til Kobber på hjernen – opdatering 2

 1. Helle siger:

  “Sjædent har vi haft det så dårligt efter indkøb” – og idag siger vores “miljøminister”, at i udlandet er de fulde af beundring for dansk svineproduktion, da vi har et lavt antibiotikaforbrug og høj dyrevelfærd??!! Godt, at der er folk som jer, der ikke bare er nikkedukker som f.eks. de danske medier.

 2. Hanne Lindblom siger:

  trist trist, at det er nødvendigt i et “udviklet” land, at en sådan undersøgelse er nødvendig! Men stærkt, at I påtager jer opgaven…..og gid resultatet kunne blive publiceret i….måske aftenshowet, så den almene befolkning kunne blive opmærksom også!!

 3. Birte Deenfeldt siger:

  Hermed tak på familiens vegne .

 4. mimikirstine siger:

  Jeg venter i spænding på hvad udfaldet bliver, hvor er det trist at i er nød til at få det undersøgt i udlandet, for at i kan være sikker på at det er det er sandheden der kommer frem Vh Mimi K

 5. Anita siger:

  Tusind tak fordi I har påtaget jer denne vigtige opgave👏

  Hvor er det trist og opsigtsvækkende at man ikke er sikker på at man kan stole på de danske fødevaremyndigheder. Et tillidsbrud af de store.

 6. finn birkholm-clausen siger:

  Hvor er det dog godt – vi har jer. Jeg blev dårlig , bare jeg hørte leverpostej omtalt. Det bliver spændende at se resultaterne. Og Gosh , hvor har jeg dog mistet tilliden til både fødevarestyrelsen og ikke mindst til vores miljøvimister.

Der er lukket for kommentarer.