“Og halsen af en svane” – færdigt manuskript

a012000010001

I går var en stor dag.

Eller; det er alle dage jo, men i går var bare en større.

Ser du – den sidste del af manuskriptet til bogen “Og halsen af en svane”, blev sendt afsted gennem det uendelige univers og endte i Sydney.

Mens vi sover i dette land, arbejder dygtige Kristine på den grafiske del – sætter opskrifter sammen med tilhørende billeder, udstyrer mellemteksterne med de tiltænkte fotos, indsætter hyggelige skrifttyper og fine tegninger – alt det der skal til, for at de løse dokumentstumper og frie fotofiler kan kædes sammen og blive en hjertevarmende trykklar sag. En bog der giver glæde.

Siderne skal bestå af samme papirtype som i “Hønsefødder & gulerødder”, og da det ikke er en lagervare, har trykkeriet bestilt en stak til lejligheden.

Det er en bog, som har været 4-5 år undervejs. Et syndigt tempo har præget arbejdet, fordi det hele tiden er kommet bagud i forhold til andre indsatsområder. To romaner og den debatskabende “Mad vs. Fødevarer” har skubbet sig foran i køen undervejs, og dertil kommer forefaldende arbejde på gården, arrangementer, foredrag, almindeligt levet liv plus det løse.

Som tiden dog går, når man morer sig.

dsc_003000010001

Nedprioriteringen har ikke været et udtryk for manglende engagement – snarere tværtimod. Det er en bog, der skal rumme kærlighed og stemning, så det emmer ud af siderne – selv når bogen er lukket. For at kunne sende signaler, der varmer hjerter og sjæle, må man selv være helt til stede og nærværende i processen. Altså har bogen kun udviklet sig, når der har været ordentligt rum til absolut opmærksomhed.

Og det tager bare lang tid at skabe den slags. Bage, stege, snitte, tilberede, nyde og spise – forme et utal af opskrifter, vælge yndlingsmaden, opbygge tekster og tage tusinder og atter tusinder af fotos, for derefter at udvælge godt hundrede. At frasortere i opskrifter, tekster og billeder er en vigtig opgave.

Nu er det gjort. 87 opskrifter, 21 stemningstekster, 1 indledning og 1 efterskrift med i alt 110 tilhørende billeder plus et par stykker til omslag. Inklusiv indholdsfortegnelse skulle vi gerne ramme de 224 sider, som “Hønsefødder & gulerødder” også er på.

Det hele samles i garnhæftet papirhelbind med tyk ryg, kapitælbånd og kraftigt omslag – en robust bog der kan tåle at blive brugt i køkkenet.

1-dsc_231400010001

Om ikke andet til siddeunderlag, hvis nogen mangler et par centimeters karma
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

10 svar til “Og halsen af en svane” – færdigt manuskript

 1. Carsten Nordholt siger:

  Kære Lone

  Tusind tak –
  http://www.detflydendeforlag.dk/” skvulper nu glædeligt rundt i bookmarkmappen “Vigtigste”:)

  Når “…og halsen…” bliver synlig dér, kunne du måske snige en kommentar om det ind i en af jeres dejlige morgenberetninger?

  den bedste dag til jer
  Carsten

 2. Hanne Lindblom siger:

  Jeg går også rundt og glæder mig i det stille på at få uploaded lidt mere karma….det kan kun blive godt, når det kommer fra din hånd:) Jeg HAR allerede “fået” den i fødselsdagsgave, men vil jo også gerne have den i real life 🙂

 3. Ejannie Holm-petersen siger:

  Og jeg vil glæde mig, elsker hønsefødder og gulerødder.👌🏻🤗😃

 4. Anita siger:

  Tillykke. Jeg glæder mig meget til at stå med den i hænderne 🙂

 5. Thine siger:

  Jeg glæder mig til at nyde bogen og den gode karma. Hvem ved, om ikke der er nye favoritter på højde med tudekiksene på vej?

 6. Carsten Nordholt siger:

  Hej Lone

  stort TILLYKKE med endnu en vigtig opgave færdiggjort…også endda med indbygget Karma.

  Nu skal man jo som bekendt smage mens brødet er varmt – kommer “…og halsen af en svane” i forsalg – her, der eller allevegne?

  • Lone Landmand siger:

   Tak Carsten! Bogen kommer i forsalg i vores egen lille forlagswebbutik, og senere hen kommer den i almindeligt salg i alle netboghandlere, håndgribelige boghandlere m.v.

   Så snart vi har styr nok på tingene til at kunne beregne en udgivelsesdag, bliver bogen sat til forsalg. Meget snart håber jeg 🙂

   • Carsten Nordholt siger:

    Tak Lone – dejligt! – med fuld respekt for din i forvejen belastede daglige “to do-liste”, kunne du give mig linket til den lille forlagsbutik – det vil give mit køb lidt mere af den nødvendige, men udefinerbare kvalitet, der er i at købe direkte fra producenten:) – læser og deler dine skriverier hver morgen – det giver min dag en endnu bedre start – er der andre måder at støtte dig og Søren på end at købe jeres produkter og generelt sprede jeres gode budskaber?

    den bedste dag til jer
    Carsten

   • Lone Landmand siger:

    Kære Carsten

    Tak! For at du vil læse, dele og for at du får en god start på dagen – det er alt værd her. Mere kan vi ikke ønske os.

    Det med linket til forlagets side tænkte jeg ikke på… her kommer det http://www.detflydendeforlag.dk/

    Den nye bog er som nævnt ikke på endnu, men kommer det snart 🙂 Og DET er en stor støtte – at købe bogen direkte ved producenten!

    Alt godt herfra
    Lone

 7. Ingeborg Raahede siger:

  Et par centimeters karma😊
  Hvem vil ikke gerne ha det?
  Kan man bestille 6 cm?
  Held og lykke .

Der er lukket for kommentarer.