Druehøst 2016

1-dsc_70770001

2016 bliver et vinår, som i omfang og storhed ganske overgår 2015.

1-dsc_70940001

Sidste år var der ingen høst.

1-dsc_70840001

Den stærkt forsinkede blomstring på grund af langvarig kulde i foråret/forsommeren gav druer, som ikke blev modne med den smag, vi ønsker i vores vinproduktion.

1-dsc_70910001

I år blomstrede vinstokkene rettidigt, og det har givet mulighed for glædesdans igennem vinportalerne.

1-dsc_70820001

At der ikke var mange druer at danse for, er selvfølgelig en ærgrelse at tilføje i en skuffet verden – derfor er det så vigtigt at klamre sig til udbyttefremgangen i forhold til året før.

1-dsc_70980001

I alt bliver der om 2-3 år cirka 120 flasker mousserende rosévin ud af dette års sparsomme druehøst.

1-dsc_71070001

Ikke blot er smagen bedre i druerne nu end i 2015, den er også bemærkelsesværdig god!

Næste år prøver vi igen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s